Hlavní obsah

Pohybový senzor Kinect pro Windows začne Microsoft prodávat v únoru

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před koncem loňského roku Microsoft prozradil, že pracuje na pohybovém senzoru Kinect, který bude místo herní konzole Xbox 360 určen pro počítače s operačním systém Windows. Na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) nyní zástupci amerického softwarového giganta prozradili další detaily projektu – například, že novinka se začne oficiálně prodávat prvního února.

Foto: Novinky

Kinect pro Windows

Článek

Přestože uvedení Kinectu pro Windows naplánoval Microsoft na únor, již nyní jej je možné v některých zahraničních obchodech zakoupit v rámci předobjednávky. Například na Amazonu je k dispozici za 250 USD, tedy 5100 Kč.

Svým vzhledem se novinka velice podobá senzoru Kinect, který byl odhalen před dvěma roky. Podobně bude i fungovat – místo klávesnice a myši bude možné ovládat programy bezdotykově. A to díky citlivému mikrofonu a dvěma infračerveným čidlům, která snímají pohyby člověka před monitorem a přenáší je do prostředí Windows.

Vylepšena byla u novinky vzdálenost, ze které je schopna snímat pohyby člověka. Zatímco u staršího Kinectu musí být člověk od televize alespoň 1,2 metru daleko, verze pro Windows pracuje již od 50 cm.

S verzí pro Xbox 360 nebude nový Kinect kompatibilní. To znamená, že půjde připojit výhradně k PC a nikoliv k televizní konzoli. Microsoft na svých webových stránkách uvádí, že novinka bude pracovat se sestavami, které mají dvoujádrový procesor s frekvencí alespoň 2,66 GHz a minimálně 2 GB operační paměti.

Podle nepotvrzených informací serveru EuroGamer by měla být druhá generace Kinectu po technické stránce výrazně vylepšena. Řeč je například o lepším způsobu snímání pohybu nebo odezírání ze rtů. Díky tomu by měl být Kinect například schopný odhalit, zda je člověk smutný nebo se usmívá. [celá zpráva]

V uvedení bezdotykového senzoru pro PC s Windows předběhla amerického softwarového giganta společnost Asus. Ta představila vlastní zařízení už loni v lednu. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám