Hlavní obsah

Videohrám se oddává čtvrtina Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku hraje hry na počítačích, herních konzolích nebo mobilních telefonech 28 procent obyvatel. Téměř dvě třetiny hráčů tvoří muži. Přes 67 procent hráčů je ve věku mezi 18 a 44 lety, jen devět procent je ve věku od 15 do 17 let. Vyplývá to ze statistiky Asociace herního průmyslu.

Foto: Novinky

V Česku hraje hry 28 procent obyvatel.

Článek

Češi a Slováci podle asociace loni za herní zařízení a hry utratili 2,19 miliardy korun, což je o 17 procent více než v předchozím roce. Prodeje her se na celkovém obratu podílely asi jednou třetinou.

Výkonný počítač nebo notebook pro hraní her mají čtyři pětiny tuzemských domácností, v 17 procentech bytů je herní konzole a 19 procent hraje prostřednictvím chytrých mobilních telefonů. V 17 procentech domácností naopak žádné herní zařízení není.

Zhruba 44 procent hráčů se hraní věnuje nepravidelně a méně často než každý týden. Naopak více než deset hodin týdně "paří" 13 procent hráčů. Zhruba 40 procent si hry vůbec nekupuje, nebo si je stahuje z internetu a další dvě pětiny si pořizují méně než tři hry za rok. Nejčastějším způsobem pořizování her je koupě v kamenných obchodech.

Asi třetina rodičů umožňuje svým dětem hrát méně než pět hodin týdně, více než pět a méně než 20 hodin dovolí trávit u displeje 22 procent rodičů. Jeden z deseti rodičů své ratolesti v hraní her vůbec neomezuje.

Nejprodávanějšími hrami v Česku v loňském roce byly Mafia II, Battlefield: Bad company a FIFA 11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám