Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Amoeba Evolution – život prvoka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj o přežití je v přírodě stejně neúprosný, ať už jste velký savec anebo jen prvok vznášející se pod vodní hladinou. Jak jeho zápas asi vypadá se snaží ztvárnit tato hra.

Článek

Princip je více než jednoduchý: v jakési pomyslné aréně se coby jedna malá améba snažíte bojovat proti ostatním a přežít. Samo o sobě to příliš zajímavé není, ale jakmile začnete sbírat jejich evoluční dovednosti, začne ta správná zábava.

Získáte tak schopnost vystřelovat jakési bodce anebo ničit ostatní nárazem. Takovou dovednost máte jen na omezenou dobu, takže se musíte pořádně snažit. A tak chvíli utíkáte, pak lovíte a tak pořád dokola.

Pravdou je, že to není žádná velká zábava, stejně tak jako grafika se moc nevydařila. Nejsou to rozhodně žádné grafické orgie, ale ani minimalistické pojetí, které dokáže být zajímavé. Je zde však jeden aspekt, který hru zachraňuje a povyšuje ji nad běžný průměr: možnost multiplayeru dvou hráčů dokáže i ze slabšího titulu vykřesat alespoň nějakou porci zábavy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám