Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Walker and Silhouette – textová detektivka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Textové hry ještě neumřely – alespoň to se snaží dokázat tato velice podařená detektivní adventura. Pokud umíte anglicky a máte čas a chuť se začíst do poutavého příběhu, jste zde na správném místě.

Článek

Pravda, kdyby se tento text dostal do rukou nějakému literárnímu kritikovi, nejspíš by ho označil za sbírku těch největších klišé, jaké kdy detektivní literatura poznala. Drsňácký detektiv se sbírkou osobních problémů v pozadí, záhadná a velmi přitažlivá žena nebo jen celé ladění příběhu kamsi mezi šedou a černou – to vše je autor hry schopen vykouzlit prostřednictvím zdánlivě obyčejného textu.

Tím se dostáváme k samotnému hraní. Spíše než označení advetura by se hodilo něco jako „klikací román“, protože postup v příběhu se děje prostřednictvím hypertextových odkazů. Ale nebojte se, vyloženě pasivní záležitost to také není a občas budete muset i přemýšlet.

Walker and Silhouette rozhodně není tuctová hra, která zaujme široké masy. Ale kdo si rád začte do kvalitní detektivky v angličtině, zažije opravdu zajímavý hráčský zážitek.

DOWNLOAD, homepage, 1.7 MB, 7/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám