Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Legie – výlet do středověku

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento článek patří k těm, které mají tu čest uvést českou hru významně vyčnívající nad ostatní tituly daného žánru. O to více potěší, že se konkrétně tato hra snaží vzkřísit dávno zašlou slávu čtverečkových dungeonů.

Článek

Ano, je to tak. Ačkoli pohled na screenshoty by mohl svádět k myšlence, že jsme postaveni před plně trojrozměrnou hru s naprostou volností pohybu, už prvních pár kroků udeří některé z nás palicí zvanou nostalgie přímo mezi oči.

Dalším charakteristickým rysem hry je její vztah k realitě. Tu a tam se sice vyskytne něco zavánějící kouzly, ale základ příběhu odehrávajícího se ve středověké Jílemnici se točí okolo moru, nezaměstnanosti a všudypřítomné chudoby.

Hra sice postrádá dabing, který se už pomalu stává standardem i u freewarových her, na druhou stranu jí však nelze skoro nic vytknout. Grafika vypadá i přes naroubování na čtvercový systém velmi dobře, stejně tak jako příběh a dialogy vás osloví svou hloubkou. Pro fandy žánru povinnost, pro ostatní příjemné zpestření dlouhých zimních večerů.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám