Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Immortality - trocha filozofie

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Her s filozofickým podtextem věru není mnoho. Pokud se tedy chcete nejenom pobavit, ale i popřemýšlet o smyslu života, máte možnost.

Článek

Kdybyste se mohli stát nesmrtelnými, řekli byste bez přemýšlení ano? Tak takovou otázku hned v počátku pokládá hříčka s příhodným názvem Immortality a posléze se na ni snaží i odpovědět. Jak? To prozradím v následujícím odstavci. Avšak předem varuji, že tak prozradím celou a jedinou zápletku, čímž vás připravím o hlavní přínos hry.

Stavíte zde věž z kamenů. Práce je to nudná a namáhavá. A při tom se můžete rozhodnout, zda-li požijete tabletky zajišťující věčný život, anebo okamžitou smrt. Jaké z toho pak vyplyne ponaučení? To si musíte domyslet sami.

Takže i když před sebou máme hru, která je graficky ohavná a její hratelnost se blíží nule, originální snahu probudit ve hráčích filozofické myšlenky musíme nějakým tím bodem ohodnotit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám