Hlavní obsah

Yoshi´s Island pro Nintendo DS: Mimina v nebezpečí, pošlete dinosaura

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste někdy jeli na dinosaurovi? Ne? Ve hře Yoshi´s Island si to můžete vyzkoušet. Ovšem pozor - kromě vás bude na jeho zádech dřepět také jedno ze čtyř mimin se zázračnými schopnostmi.

Článek

Kdo by neznal instalatéra Maria, který se před několika měsíci vrátil k hráčům skrze kapesní konzolku Nintendo DS a hru New Super Mario Bros. Mario však není hrdinou jediné chytlavé hry pro Nintendo DS. Že má New Super Mario Bros. silnou konkurenci totiž potvrdí všichni ti, kteří už jednou zkusili dinosaurem zachraňovat malého Maria v plínkách.

Pohádky baví všechny

Pohádkový příběh v Yoshi´s Island je další z variací na nekonečný zápas dobra se zlem. Zdejší herní záporák i se svou povedenou tlupou unese všechny děti. Ovšem když s nimi letí nad ostrůvkem, kde žijí dinosaři (ve hře se jim neřekne jinak než "Yoshi"), dvě neposedná dítka se mu z pařátů vykroutí a spadnou na zem.

Yoshiové jsou z mimin zpočátku poměrně nesví, ovšem pak si je posadí na hřbet a začnou s jejich pomocí zachraňovat i ostatní unesená mimina. Jako první se na zádech Yoshiů ocitnou Baby Mario a Baby Peach, později se trpělivý hráč dočká i miniverze Luigiho a Donkey Konga.

Každé z mimin dodává dinosaurovi, na jehož hřebetě sedí, speciální schopnosti. Mladý Donkey Kong umí jako každá správná opička šplhat po liánách, Peach se dokáže vznášet ve větrných proudech (stehny přitom svírá 3x těžšího dinosaura pod sebou a k údivu všech jej nepustí a nepustí), Mario dodává dinovi forsáž, zatímco Luigi svým ultra silným magnetem přitahuje předměty.

Střídat mimina se narozdíl od partnerů doporučuje

Střídání mimin na hřbet druhohorního býložravce však není něčím, co by se dalo obejít. Bez správného batolete na hřbetě se totiž ve hře nepohnete. Jedině díky deštníku malé Peach, na které bude i s dinosaurem plachtit v silném větru, se dostanete přes hluboké propasti, pouze s opičkou Donkey Kongem je možné prošplhat se do dalších levelů...

Hra však není jen o miminech a jejich téměř supermanských schopnostech. Ke slovu se také dostává pod nimi běžící Yoshi. Ten totiž disponuje solidní palebnou silou.

Věc se má takto: při přiblížení k vhodnému (chápej stravitelnému a chutnému) nepříteli lze klávesou vysunout jazyk a dino protivníka po vzoru žáby spolkne. Chvíli si jej převálí v ústech a nakonec z něj vyrobí rozkošné vajíčko, které se mu poté plácá za zády. Vejce lze pomocí kurzoru zaměřovat a střílet jím okolní zlobivce, kteří mají pifku naopak na dinosaura a jeho dítko. Když Yoshi spolyká více nepřátel, vyrobí z nich patřičné množství vajec, jež mu patřičně poskakují za prdelkou. A každý přece ví, že kdo má HODNĚ vajec, déle přežije.

Sbírejte vše, co vás nezabije

A stejně jako v New Super Mario Bros - i zde je vhodné sbírat předměty (mince, hvězdičky a další rozličnosti), které přidávají Yoshimu a jeho dítku životy nebo odemykají bonusové minihry.

Hra má jediný nešvar - ke konci silně přituhne a kdo si předtím nevyrobil dostatečné množství životů z mnoha okolo se válících bonusů, zapláče a bídně zhyne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám