Hlavní obsah

Zástrčky nabíječek od Nvidie jsou vadné. Mohou způsobit úraz elektrickým proudem

Novinky, ort

Dvoukolíkové zástrčky do elektrické sítě, které společnost Nvidia dodávala v Evropě k televizním konzolím a tabletům Shield, mohou být vadné. Hrozí u nich úraz elektrickým proudem, uvedli zástupci tohoto počítačového gigantu. Výrobce je proto lidem bude měnit zadarmo.

Foto: Novinky

Vadné zástrčky se mohly objevit například u televizní konzole Nvidia Shield.

Článek

Problém spočívá podle Nvidie v tom, že dvoukolíkové adaptéry mohou v ojedinělých případech prasknout, čímž logicky představují riziko. „Dotčený produkt se dodával se světovými sadami nabíječek zařízení Shield a evropskými tablety Shield a zařízením Shield TV mezi červencem 2014 a květnem 2017,“ stojí v prohlášení podniku.

Svolávací akce je ale podle výrobce omezena pouze na evropskou zástrčku a netýká se dalších produktů Nvidia nebo jejich adaptérů.

Foto: archív výrobce

Problém se týká evropských zástrček.

Zda mají lidé doma problémový adaptér, mohou zjistit podle speciálního označení. To se ukrývá ve vnitřní drážce, kde se dvoukolíková zástrčka připojuje k samotné nabíječce. Podrobné informace o vadných adaptérech i postup k jejich výměně je k dispozici na stránkách výrobce.

„Nvidia spolupracuje s příslušnými státními orgány, aby zajistila soulad stažení se zavedenou regulační praxí,“ uzavřeli zástupci podniku.

Problémy měl i Apple

Svolávací akce je dobrovolná a preventivní. V současné chvíli není známo, že by kvůli vadné zástrčce nabíječky od Nvidie někdo skutečně nějaký úraz utrpěl.

Nvidia není jediným výrobcem, který musel problémy s vadnými zástrčkami řešit. V minulém roce například prakticky totožnou svolávací akci vyhlásila společnost Apple. Tehdy se týkala adaptérů, které se využívaly u Macu, iPadu, iPhonu nebo iPodu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám