Hlavní obsah

Zájem o Switch neutichá, Nintendo výrazně navýší výrobu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Nintendo stále neprozradilo, jak vysoká je poptávka po nové herní konzoli Switch. Nyní je nicméně již zřejmé, že zájem ze strany zákazníků je obrovský. Japonský herní gigant kvůli tomu dokonce výrazně navýší výrobní kapacity.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle informací listu The Wall Street Journal ani samotné Nintendo nečekalo, že zájem bude tak obrovský. Výroba se kvůli tomu má nyní zdvojnásobit.

Japonský herní gigant původně počítal s tím, že v novém finančním roce, který pro něj začíná v dubnu, vyrobí osm miliónů herních konzolí Switch. Nakonec však byly objednávky navýšeny údajně na 16 miliónů kusů.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Že má Switch zaděláno na úspěch hlásili jednotliví prodejci už zkraje března, kdy se novinka začala oficiálně prodávat prakticky po celém světě. Tehdy si jen v Anglii během prvního víkendu koupilo novinku více než 80 tisíc lidí. Přitom předchůdce Wii U si za první dva dny koupilo jen 40 000 lidí.

V tuzemských obchodech se Switch prodává podle Zboží.cz od 8694 Kč.

Na doma i na cesty

Switch se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám