Hlavní obsah

Ukáže nové počítače a tablety? Apple chystá velkou tiskovku

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již druhou tiskovkou konferenci letošního podzimu chystá vedení společnosti Apple. Americký počítačový gigant zatím drží všechny informace pod pokličkou, s největší pravděpodobností však na akci ukáže nové počítače a tablety s logem nakousnutého jablka.

Foto: Apple

Pozvánka na velkou tiskovku díky jedinečným kresbám vypadá jako umělecké dílo.

Článek

Velkou tiskovku pořádala společnost Apple již minulý měsíc. Premiéru si na ní odbyly hned tři nové iPhony a čtvrtá generace chytrých hodinek Apple Watch.

Co bude hlavním lákadlem říjnové tiskovky, zástupci podniku oficiálně neprozradili. Na pozvánkách, z nichž každá je unikátní – díky jedinečným kresbám vypadá jako umělecké dílo – totiž uvádí pouze: „Ještě něco chystáme.“

Nový MacBook Air

V kuloárech se nicméně již delší dobu hovoří o tom, že se americký počítačový gigant chystá omladit MacBook Air. Poslední generace MacBooku Air si přece jen odbyla premiéru už před více než dvěma lety, což není v počítačovém světě zrovna málo. Tato konkrétní modelová řada navíc letos oslaví desáté výročí na trhu a to je podle serveru 9toMac důvod, proč si na novince dá americký počítačový gigant skutečně záležet.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Extrémně tenký notebook měl dostat výkonnější součástky, ale zároveň i citelně příznivější cenovku. V současnosti se totiž základní model nabízí za necelých 31 000 Kč a výkonnější varianta vyjde na 37 000 Kč, což rozhodně není na několik let starý přístroj málo.

Kolik přesně bude novinka stát, není v tuto chvíli jasné, s největší pravděpodobností to však bude něco mezi 20 a 30 tisíci Kč. Dá se také očekávat, že do vínku dostane nový stroj nejnovější procesory Intel Core a integrovanou grafiku.

Levnější tablety

Společně s MacBookem Air by se měla ukázat také nová generace extrémně levných počítačových tabletů iPad.

Vzhledem k tomu, že ceny iPadů v oficiálním obchodě amerického počítačového gigantu aktuálně startují na necelých 11 tisících korun, lze předpokládat, že cenu novinek se podaří srazit pod pomyslnou hranici 10 tisíc korun.

Krok Applu směrem k levnějším přístrojům je vcelku logický, má s nimi totiž šanci oslovit širší spektrum zákazníků.

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám