Hlavní obsah

Tablet Surface může zabít všechny konkurenty, obává se šéf Aceru

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchodu nového počítačového tabletu Surface, který je naplánován na konec října, se obává šéf společnosti Acer J.T. Wang. V rozhovoru pro server SiliconBeat uvedl, že novinka bude pro zavedené výrobce nemalou konkurencí a může „všechny zabít“.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

„Snaží se zabít celý ekosystém… Mají tolik peněz… Mohou nás zabít všechny,“ neskrýval své obavy Wang. „Možná si myslí, že je třeba agresivně se postavit Applu a nespoléhat na značky, jako je Acer,“ konstatoval.

Proti chystanému tabletu Surface se šéf Aceru ohradil už na začátku srpna: „V Microsoftu by se měli zamyslet. Bude vytvářet obrovsky negativní dopad na celý ekosystém a další výrobci na to mohou zareagovat negativně.“

Microsoft Surface

Tím jasně naznačil, že velcí výrobci by se mohli odklonit od symbiózy s Microsoftem a ve svých zařízeních by mohli začít nabízet konkurenční platformy. Podle Wanga by se měl americký počítačový gigant „věnovat vývoji softwaru a výrobu hardwaru přenechat zkušenějším výrobcům“.

Surface představila společnost Microsoft letos v červenci a prodávat jej chce začít po 26. říjnu, kdy se na pultech obchodů zároveň objeví nový operační systém Windows 8. Novinka bude k dispozici ve dvou různých verzích.

Levnější bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony. Výkonnější varianta by pak měla konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft chystá vlastní konkurenci pro iPhone

Americký softwarový gigant Microsoft zřejmě připravuje svůj vlastní chytrý telefon, který by mu pomohl nastartovat prodej mobilního operačního systém Windows....

Výběr článků

Načítám