Hlavní obsah

Switch OLED bude stát 9490 Kč, nabízí se s několikaměsíčním předstihem

Novinky, abr

Switch OLED se má začít prodávat oficiálně až na začátku října, první tuzemští prodejci jej však již nyní začali nabízet s několikaměsíčním předstihem v rámci předobjednávek. Případní zájemci za novinku zaplatí 9490 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED.

Článek

Cena byla nastavena tedy na úplně stejnou sumu jako v případě původního switche. Ten díky příchodu novinky se slůvkem OLED v názvu zlevnil o tisícovku na 8490 Kč. Původní hybridní konzole od Nintenda se přitom nevyprodává, výrobce počítá s tím, že se bude nabízet společně s novinkou.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED.

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, který se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audiosystémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní daleko stabilnější.

Radost byla předčasná. Nejvýkonnější herní konzole v obchodech opět chybí

Hardware

Na doma i na cestách

Základní koncept Switche by měl zůstat zachován, stále půjde o konzoli pro hraní na doma i na cestách.

Klasický Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nové herní konzole se ukážou ještě letos

V letošním roce by se měly ukázat dvě zajímavé herní konzole, každá bude přitom z úplně jiného těsta. Zatímco jedna bude lákat na originální hry, druhá bude...

Výběr článků

Načítám