Hlavní obsah

STAReBook začal nabízet knihu z elektronického papíru

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost STAReBook nabízí na Tchaj-wanu knihu vyrobenou z elektronického papíru. Firma chce do konce příštího roku prodat 60 000 kusů tohoto produktu.

Článek

Přenosná "čtečka", která do své paměti pojme nejednu domácí knihovnu - samozřejmě, že v elektronické podobě, váží 176 gramů. Systém s tloušťkou 0,8 centimetrů obsahuje obrazovku z e-papíru s uhlopříčkou 15,24 centimetru.

Podle výrobce vydrží vestavěná dobíjecí Li-ion baterie zobrazení asi 8000 stránek.

Systém může sloužit také jako MP3 přehrávač - hudební soubory či texty je možné ukládat na paměťovou kartu standardu Secure Digital či Multi Media Card (MMC), které mohou nabývat kapacity až 1 GB.

Cena výrobku, který je podle serveru DigiTimes.com nabízen již také v Číně, není známa.

Podobný produkt uvedla na japonský trh loni japonská Sony za 350 dolarů (asi 8000 Kč). Displej nabízel rozlišení 600 x 800 obrazových bodů.

STAReBook - specifikace

  • Rozměry: 188 mm × 118 mm × 8 mm 
  • Váha: 176 gramů (včetně baterie)
  • Displej: Technologie e-ink, uhlopříčka 15,2 cm, rozlišení 800 x 600, 4 stupně šedi
  • Ukládací prostor: SD/MMC, nejvýše 1 GB
  • Napájení: Li-ion baterie
  • Vestavěný MP3 přehrávač

Systém na bázi E-Ink používá černé a bílé částice, které jsou účinkem elektrického pole přitahovány k obrazovce. K jejich udržení na povrchu panelu není potřeba žádného dalšího napájení. Změna obrazu se uskuteční v případě opětovného působení elektrického pole. Zařízení s touto zobrazovací technologií tak nabízí velmi dlouhou výdrž na baterie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám