Hlavní obsah

Stačí na všechny moderní hry. Laptop od Asusu je navíc velmi kompaktní

Novinky, ort

Velmi zajímavý herní notebook uvedla na tuzemský trh společnost Asus. Model ROG Strix Scar II nabídne kompaktní rozměry a k tomu i solidní výkon, díky kterému na zařízení poběží všechny moderní hry i při vysokých detailech. Snad jedinou vadou na kráse je vyšší pořizovací cena.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Článek

Na první pohled zaujme novinka svými kompaktními rozměry, tedy alespoň na poměry herních notebooků. Rozměry testovaného stroje jsou 361 x 262 x 2,6 mm a hmotnost činí 2,4 kg. Většina herních laptopů této kategorie je citelně těžší i větší, ROG Strix Scar II se tedy svými proporcemi podobá spíše běžnému multimediálnímu notebooku s úhlopříčkou 15,6 palce.

Přesně takto velký displej totiž tento model má. Obrazovka nabízí rozlišení Full HD a chlubí se velmi rychlou obnovovací frekvencí 144 Hz.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Kompaktnějších rozměrů se podařilo dosáhnout díky systému chlazení HyperCool Pro, který má řadu funkcí pomáhajících využít maximum výkonu GPU a CPU. Využívá rozšířenou chladicí desku pro rovnoměrné rozptýlení tepla a dva vysoce výkonné ventilátory, které poskytují silnější průtok vzduchu a zvyšují tlak vzduchu.

ROG Strix Scar II je poháněn šestijádrovým procesorem Intel Core i7-8750H, který pracuje na frekvenci 2,2 GHz, respektive až 4,1 GHz díky technologii TurboBoost. O grafickou stránku se pak stará grafika NVIDIA GeForce GTX 1060 s 6 GB grafické paměti GDDR5, která by měla bohatě stačit na hraní všech moderních titulů v rozlišení Full HD, byť jde o kartu střední třídy.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Stroj je doplněn o 16 GB operační paměti typu DDR4, kterou je možné velmi snadno rozšířit, neboť druhý paměťový slot je v útrobách notebooku stále volný. Pro uživatelská data jsou připraveny dva disky, konkrétně 256GB SSD a 1TB SSHD. Optická mechanika musela ustoupit kompaktním rozměrům.

Hráče jistě potěší, že klávesnice tohoto laptopu je podsvícená, konkrétně se jedná o technologii 4-Zone Aura RGB se zvýrazněnými klávesami WASD a podporou anti-ghostingu s N-key rollover.

ROG Strix Scar II od společnosti Asus je již dostupný v tuzemských obchodech za necelých 43 000 Kč. Konkurenční notebooky s podobným výkonem je možné sehnat sice o něco levněji, ale ty nejsou tolik kompaktní a nenabízí takto rychlý displej.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám