Hlavní obsah

Spor uzavřen: Apple smí používat název iPhone

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple a Cisco Systems se definitivně dohodly na používání obchodního jména "iPhone". Obě firmy si šly po krku od ledna, kdy Apple poprvé předvedla mobilní telefon iPhone.

Článek

V rámci dohody Cisco dovolí Applu užívat název iPhone pro celosvětový trh. Ovšem Cisco může značku iPhone používat také pro své vlastní produkty.

Nebude tedy iPhone jako iPhone. Zástupci firmy Cisco dodali, že obě společnosti uzavřením dohody ruší veškeré probíhající soudní akce, které jsou namířeny proti nim a začínají hledat další oblasti, kde by mohly uplatnit název iPhone.

V tiskovém prohlášení, které vydalo Cisco, stojí: "Obě společnosti mohou volně užívat obchodní jméno "iPhone" pro své produkty prodávané na celém světě. Zároveň budou Apple a Cisco hledat příležitosti pro spolupráci v oblasti bezpečnosti a komunikací." 

Ostatní podmínky dohody jsou tajné.

Další spory na obzoru

Zatímco Apple urovnala spor s výrobcem síťových zařízení Cisco Systems, mají se na ni firmu hrnout žaloby další. Například společnost Quantum Research tvrdí, že Apple iPhone neoprávněně pracuje s technologiemi, které Quantum Research vlastní.

Má se jednat o dotekový displej, jejž obsahuje iPhone a v telefonu integrovaný senzor, který detekuje, zda je či není mobil blízko tváře uživatele a podle toho upravuje své funkce.

Firma zatím žádný soudní spor proti Apple nespustila, údajně čeká, až bude přístroj na trhu. Apple iPhone totiž stále ještě nebyl certifikován americkým úřadem Federal Communications Commission (FCC) a bez jeho souhlasu nemůže vstoupit na trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám