Hlavní obsah

Sony chystá levný tablet s luxusním vzhledem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září by měly podle neoficiálních informací odhalit své nové počítačové tablety společnosti Nokia a Apple. Pozadu by neměla zůstat ani společnost Sony, která se chystá na konci srpna na veletrhu IFA ukázat světu vlastní model. Ten by měl zaujmout luxusním vzhledem i poměrně atraktivní cenou.

Foto: XDA Developers

Sony Xperia tablet

Článek

Informace o novém tabletu kolují internetem už několik posledních dní. Na diskusním serveru XDA Developers se ale nyní objevila i detailní specifikace včetně produktových fotografií. Tablet bude svým vzhledem vycházet z chytrých telefonů Xperia, které se těší popularitě právě díky povedenému designu.

Po svém vzoru se novinka bude jmenovat jednoduše Sony Xperia tablet. Luxusním dojmem by měl přístroj působit díky kompaktním rozměrům i výrobním materiálům. Tělo tabletu totiž bude zhotoveno ze slitiny hořčíku a jeho displej bude nepatrně menší než u iPadu.

Foto: XDA Developers

Sony Xperia tablet

Sony Xperia tablet se nebude muset stydět ani za svůj výkon. Postaven totiž bude na platformě Nvidia Tegra 3 s čtyřjádrovým procesorem a 12jádrovým grafickým čipem, stejně jako většina dnešních nejvýkonnějších modelů.

Všechny klady přístroje by se přitom podle informací serveru XDA Developers neměly podepsat na jeho pořizovací ceně. Ta by se měla v závislosti na kapacitě úložného prostoru pohybovat od 8000 do 12 000 korun. Ceny tabletů s podobnou specifikací přitom v dnešní době začínají nad hranicí deseti tisíc.

Sony není na trhu tabletů nováček

Společnost Sony začala vlastní tablety prodávat už v loňském roce, konkrétně modely S1 a S2. Zatímco S1 má velký 9,4palcový displej, S2 má dva malé 5,5palcové displeje, které je možné pro snazší přenášení složit. Ve složeném stavu jsou navíc chráněny oba displeje proti pádům.

U modelu S2 mohou být dva dotykové displeje využity společně nebo nezávisle. To je praktické například při psaní textu, kdy jedna obrazovka může sloužit jako virtuální klávesnice. Ve spojeném režimu pak vidíte text na obou obrazovkách, přičemž část horního plynule přechází na spodní.

Po hardwarové stránce jsou oba přístroje stejné, mají dvoujádrový procesor a grafickou kartu Nvidia Tegra 2. V jejich výbavě nechybí WiFi, Bluetooth, 3G modul a infračervený senzor, který slouží k ovládání televizí Sony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám