Hlavní obsah

Sony a Nintendo změří síly. Budou bojovat o přízeň hráčů

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě nové televizní konzole se začnou v tomto týdnu prodávat v České republice. O přízeň hráčů budou bojovat společnosti Sony a Nintendo. Každá z nich přitom sází na něco jiného, první jmenovaný podnik bude lákat na vysoký výkon, druhá firma pak na populární tituly z let minulých.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Jako první vtrhne do tuzemských obchodů nový PlayStation 4 Pro od společnosti Sony. Ten se bude nabízet od čtvrtka, přičemž ceny budou startovat podle Zboží.cz na 10 266 Kč. Novinka bude lákat především na vysoký výkon. Před letošními Vánocemi totiž půjde o nejvýkonnější televizní konzoli, kterou bude možné zakoupit.

PlayStation 4 Pro nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Sluší se připomenout, že verze Pro není jedinou novinkou, kterou si japonský elektronický gigant pro zákazníky připravil. Už v minulých týdnech se začal prodávat PlayStation 4 Slim. Ten však láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled, výkon je stejný jako u starší čtyřky. Ceny PlayStationu Slim startují v tuzemských obchodech na 7290 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Sázka na zvučné tituly

V pátek pak oficiálně startuje prodej novinky od společnosti Nintendo – televizní konzole Classic Mini NES. Ta místo oslnivého výkonu láká především na zvučná jména her. Koneckonců jak už samotný název napovídá, jde o předělávku herního systému NES, který si odbyl premiéru už před třemi dekádami.

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novinka má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Konzoli Classic Mini NES tak půjde poměrně snadno připojit i k moderním televizorům. Nebudou k tomu přitom potřeba žádné obrazové redukce ani nic podobného.

BEZ KOMENTÁŘE: Konzole Nintendo Classic Mini NESVideo: Nintendo

Už nyní je tak jasné, že k dispozici budou legendární tituly, jako jsou Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN či Kirby’s Adventure. Seznam všech předinstalovaných her naleznete v tabulce na konci článku.

Do konzole Classic Mini NES nepůjde doinstalovávat žádné další hry, uživatelé si tak budou muset vystačit pouze s omezeným množstvím titulů. I díky tomu je ale na druhou stranu cena výrazně příznivější než v případě PlayStationu 4 Pro, ceny v tuzemských obchodech startují na 1550 Kč.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Hry, které bude obsahovat konzole Nintendo Classic Mini
Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY
Galaga
GHOSTS‘N GOBLINS
GRADIUS
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN 2
Metroid
NINJA GAIDEN
PAC-MAN
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám