Hlavní obsah

Slušně vybavený notebook váží méně než kilogram. Navzdory kovové konstrukci

Novinky, lez
Berlín

Celá řada notebooků se chlubí kovovou konstrukcí, která je přece jen odolnější než ta plastová. Vyšší odolnost však často bývá vykoupena vyšší hmotností. Že to nemusí platit vždy, dokazuje společnost Acer. Ta na veletrhu IFA v německém Berlíně ukázala nejlehčí 15,6palcový laptop na světě, přitom se chlubí i kovovou konstrukcí.

Acer Swift 5Video: archív výrobce

 
Článek

Novinka od společnosti Acer se jmenuje Swift 5 a cílí především na domácí uživatele a firemní klientelu. Stroj se nejen díky odolné kovové konstrukci hodí na časté přenášení, v batohu nebo brašně příliš místa nezabere, neboť má tloušťku pouze 15,9 mm.

Tou největší předností novinky je však hmotnost 990 gramů, lehčí notebook s 15,6palcovým displejem byste totiž na pultech obchodů hledali marně. Celá řada 15,6palcových strojů totiž váží více než dva kilogramy. Pro úplnost dodejme, že obrazovka staví na technologii IPS a nabízí rozlišení Full HD.

Foto: archív výrobce

Acer Swift 5

Foto: archív výrobce

Acer Swift 5

Navzdory celkově kompaktní konstrukci nabízí tato novinka i poměrně slušný výkon, v útrobách totiž tepou nové procesory Intel Core osmé generace a stroj může být volitelně vybaven až 16 GB operační paměti. Jako úložiště pro data slouží rychlá SSD jednotka, která může dosahovat kapacity až 1 TB.

Velkou výhodou má být výdrž baterie, která by měla stačit na jeden celý pracovní den – tedy více než osm hodin. Vyzdvihnout si zaslouží také integrovaný slot pro SIM karty, díky kterému může být zajištěna nepřetržitá konektivita k internetu.

Na pultech obchodů by se nový Acer Swift 5 měl objevit ještě před Vánocemi, ceny se budou odvíjet od přesné konfigurace, které zatím nebyly upřesněny. Základní model by se měl nicméně nabízet za méně než 30 000 korun.

Foto: archív výrobce

Acer Swift 5

Foto: archív výrobce

Acer Swift 5

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám