Hlavní obsah

Sluchátka od Applu jsou nedostatkovým zbožím. Překupníci chtějí i 25 000 Kč

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se začala oficiálně prodávat nová sluchátka od společnosti Apple, řeč je o nejlepším modelu Airpods Max s cenovkou 16 490 Kč. Všechny nabízené kusy se ale vyprodaly už v rámci předobjednávek. Využít vysoké poptávky se nyní snaží překupníci, kteří na internetu nabízí novinku s pořádně tučným příplatkem.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

Sluchátka AirPods Max si odbyla premiéru teprve zkraje minulého týdne. Už tehdy budila novinka velkou pozornost především kvůli své cenovce, částka 16 490 Kč je totiž i na poměry prémiových modelů poměrně vysoká.

Ani to evidentně ale nebránilo fanouškům přístrojů s logem nakousnutého jablka v nákupu. Podle informací Applu je totiž novinka beznadějně vyprodaná, kdo neudělal předobjednávku mezi prvními, nemůže s dodáním v letošním roce počítat – alespoň tedy z klasických obchodů.

Cena nových sluchátek od Applu je sebevědomá, konkurence je výrazně levnější

Hardware

Na internetu je totiž nabídek na přeprodej nerozbalených sluchátek hned několik. Překupníci slibují, že AirPods Max dodají ještě před Vánocemi, což je největší rozdíl ve srovnání s Applem. U něj totiž budou sluchátka po objednání dostupná až za 14 týdnů.

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že u překupníků nakoupí ještě dráž. Ve většině nabídek, které se objevily na internetových bazarech, ale také v uzavřených facebookových skupinách, se pohybuje cena okolo 20 000 Kč. Najdou se ale i tací, kteří si velká sluchátka s logem nakousnutého jablka cení na 25 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

K jakémukoliv zařízení se zmíněná sluchátka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí 20 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Může se vám hodt na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Život bez kabelů: Jaká sluchátka vybrat?

Bezdrátových sluchátek je na trhu jako máku. Lidé mohou vybírat ze stovek různých modelů. Zatímco některé se hodí na poslech hudby, jiné učarují náruživým...

Výběr článků

Načítám