Hlavní obsah

Šéf Applu: Televizory jsou pro nás velice lukrativní část trhu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetem již od loňského roku kolují spekulace o tom, že společnost Apple se bude snažit uspět na trhu s televizory. Že je tento segment pro amerického počítačového giganta velmi zajímavý, potvrdil v rozhovoru pro server All Things D i šéf firmy Tim Cook. O konkrétních plánech do budoucna však nechtěl nic prozradit.

Foto: Novinky

Apple TV

Článek

O trhu s televizory se Cook rozpovídal ve chvíli, kdy si pochvaloval prodejní výsledky multimediálního televizního centra Apple TV, jehož první generace byla na trh uvedena v roce 2007. Loni na jaře pak byla odhalena verze s pořadovým číslem tři. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Tim Cook vyzdvihuje přednosti Apple TV

„Celkem jsme prodali 13 miliónů Apple TV, z toho zhruba 6,5 miliónu jenom v minulém roce,“ prohlásil šéf Applu s tím, že oblast TV je „velmi zajímavá“. Tím jenom podpořil spekulace o tom, že se americký počítačový gigant chystá uvést na trh vlastní televizory.

Nové přístroje by se měly prodávat pod značkou iTV. K dostání pak budou dva modely s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm), prozradil již dříve server China Times s odvoláním na zdroje přímo z výroby.

Foto: Apple

Nový iMac připomíná svým vzhledem iPad

Apple to nebude mít na trhu s televizory jednoduché

O tom, že by se měl americký softwarový gigant věnovat trhu s televizory, hovořil už loni John Sculley, který byl ředitelem Applu v letech 1983 až 1993. „Vlastní tři obrazovky – chytrý telefon, tablet a počítač. Je jasné, že je pro ně důležité vlastnit také čtvrtou obrazovku – televizi,“ uvedl.

Co umí Apple TV

Apple TV je v podstatě taková malá krabička, která disponuje WiFi modulem, ethernetovým portem a HDMI výstupem. U televizoru nahrazuje funkce multimediálního centra, navíc si díky ní mohou lidé půjčovat za poplatek filmové novinky on-line.

Nejnovější Apple TV nabízí proti předchůdci jednodušší uživatelské rozhraní, díky kterému lidé získají snadnější přístup k zakoupeným filmům, televizním pořadům, hudbě a dalším datům uloženým ve službě iCloud.

Zajímavá je také funkce AirPlay, která dokáže spojit bezdrátově iPad s Apple TV a přenášet “vzduchem“ video, hudbu, nebo fotky přímo do televize. Videa přístroj dokáže přenášet ve vysokém rozlišení (Full HD).

Foto: Apple

Apple TV

Podle něj to ale Apple nebude mít na trhu s televizní technikou vůbec jednoduché. „Lidé si totiž neuvědomují, jak velký trh to je. Microsoft chtěl ovládnout obývací pokoje, Sony chtělo ovládnout obývací pokoje… ale vždy tyto firmy selhaly,“ dodal bývalý šéf Applu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám