Hlavní obsah

Revoluční konzole od Nintenda bude lákat na nízkou cenu

Novinky, chm

Společnost Nintendo se chystá příští rok vtrhnout do obchodů s novou televizní konzolí Switch. Ta by měla způsobit malou revoluci, protože hráčům poslouží i na cestách. Novinka se navíc bude nabízet za nižší cenu, než na jakou jsme u nových herních systémů běžně zvyklí.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Většina nových televizních konzolí od přímých konkurentů – Microsoftu a Sony – se v minulosti nabízela za více než deset tisíc korun. Pod tuto pomyslnou hranici ceny padaly zpravidla až poté, co byly k dostání již delší dobu.

Nintendo zatím oficiálně informace o pořizovací ceně novinky neprozradilo. Podle serveru Lets Play Video Games by však měl japonský herní gigant s modelem Switch pomyslnou hranici deseti tisíc korun prolomit.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Dvě různá provedení

Cena základního provedení by se měla pohybovat v rozmezí 6000 a 6500 Kč. V prodeji by se měl údajně objevit také model s vyšší kapacitou úložného prostoru a s přibalenou novou hrou – u něj by cenovka neměla překročit hranici osmi tisíc korun.

Pokud se částky uvedené výše potvrdí, nabídka Nintenda bude s ohledem na přednosti Switche více než lákavá. Switch se nicméně objeví na pultech obchodů až v březnu příštího roku, letošní Vánoce tedy nestihne.

Switch se dá do češtiny přeložit jako Přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí. V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Předchůdce už skončil

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Jaké konkrétní hardwarové parametry novinka bude mít, však zatím zástupci japonského herního gigantu neuvedli.

Nintendo vkládá evidentně do Switche velké naděje. Podle informací britského serveru Eurogamer se dokonce vedení podniku rozhodlo ukončit výrobu předchůdce – televizní konzole Wii U. A to i přesto, že nová náhrada za tento model přijde na pulty obchodů až za několik měsíců. [celá zpráva]

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám