Hlavní obsah

Nad konzolí Nintendo Wii U se stahují mračna

Novinky, chm

Podle informací britského serveru Eurogamer se chystá na konci tohoto týdne společnost Nintendo definitivně ukončit výrobu televizní konzole Wii U. A to i přesto, že žádná nová náhrada za tento model před Vánocemi nepřijde. Podle zástupců japonského herního gigantu je ale vše jinak.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Článek

K ukončení výroby Wii U má podle Eurogameru dojít už tento pátek. To samozřejmě neznamená, že by okamžitě všechny televizní konzole zmizely z prodeje. Starší model od Nintenda by se i v případě ukončení výroby prodával ještě několik dlouhých měsíců.

Na tuto informaci ale prakticky okamžitě reagovali zástupci společnosti, kteří ji označili za nepravdu. Podle mluvčího Nintenda se s Wii U počítá i do budoucna.

To však příliš nekoresponduje s dřívějším prohlášením vedení podniku. Prezident japonského herního gigantu Tatsumi Kimishima totiž prohlásil, že „výroba starší televizní konzole Wii U bude po příchodu verze Switch výrazně utlumena“.

Sázka na Switch

Vše tedy nasvědčuje tomu, že nad starším interaktivním herním systémem od Nintenda se skutečně stahují mračna. Do budoucna se počítá pouze s novinkou zvanou Switch, která byla odhalena na konci minulého měsíce. [celá zpráva]

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

Switch se dá do češtiny přeložit jako Přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí. V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Už od roku 2012

Switch se nicméně objeví na pultech obchodů až v březnu příštího roku. Prim tak přece jen před letošními Vánocemi v nabídce společnosti Nintendo bude hrát model Wii U, který si odbyl premiéru už na konci roku 2012.

Samotná konzole Wii U se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám