Hlavní obsah

Recept na krizi? HP vrací do nabídky počítače s Windows 7

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodeje počítačů neustále klesají. Zvrátit tento trend se rozhodla společnost Hewlett-Packard (HP) velmi zajímavým způsobem. Do nabídky vrací počítače s operačním systémem Windows 7. Důvodem je údajně stálý zájem ze strany spotřebitelů. Upozornil na to server Hot Hardware.

Foto: Novinky

Nabídka počítačů vybavených operačním systémem Windows 7.

Článek

Prakticky všichni velcí výrobci nabízejí aktuálně počítače s nejnovějšími osmičkami. Narazit na starší verzi operačního systému od Microsoftu je možné spíše jen výjimečně, a to většinou pouze u přístrojů, které jsou na skladě již několik měsíců.

Proč se rozhodlo vedení společnosti vrátit stroje s Windows 7, hlásá jednoznačně nápis na internetových stránkách výrobce: „Zpátky na žádost veřejnosti.“ HP tak reaguje na neustále klesající zájem ze strany spotřebitelů a doufá, že tímto krokem získá výhodu nad konkurencí, která nabízí pouze Windows 8.

Nabídka je aktuálně dostupná pouze v USA, přičemž vybírat je možné ze stolních počítačů i notebooků. K těm HP navíc v případě volby Windows 7 dá okamžitě slevu ve výši až 3000 Kč.

Foto: Novinky

Pavilion 15t-n200

Na 599 USD (12 000 Kč) například se slevou vyjde laptop Pavilion 15t-n200, který disponuje procesorem Intel Core i5, 12 GB operační paměti, 1TB pevným diskem a 15,6palcovým monitorem s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů.

Nechybí ani vrcholné modely snažící se zaujmout vysokým výkonem. Jedním z takových strojů je i stolní PC Envy Phoenix 810 s procesorem Intel Core i7, 8 GB operační paměti, 2TB pevným diskem a dedikovanou grafickou kartou Nvidia GeForce GT640. Za tuto konfiguraci lidé zaplatí 999 USD (20 000 Kč).

Zda budou stroje s Windows 7 nabízeny také v České republice, zatím zástupci společnosti HP neuvedli.

Foto: Novinky

Envy Phoenix 810

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám