Hlavní obsah

První tablet od Nokie bude lákat na slušný výkon a Windows

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc by společnost Nokia měla na tiskové konferenci v New Yorku ukázat svůj první počítačový tablet. Uvedl to server The Verge s odvoláním na zdroje z řad vývojářů.

Foto: Reuters

Nový tablet by Nokia měla ukázat na tiskové konferenci v New Yorku. (Ilustrační foto)

Článek

Prvotina finského výrobce, která zatím nese kódové označení Vanquish, bude stejně jako chytré telefony této firmy pracovat pod operačním systémem od Microsoftu, konkrétně verzí Windows RT. Vybavena by měla být čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 2 GHz, nabídne tedy slušný výkon.

Tablet by měl podporovat i rychlé datové přenosy LTE. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet disponovat 10palcovým displejem s rozlišením Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů).

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Některé zahraniční zdroje uvádějí, že přístroj bude vybaven chytrým obalem, který bude sloužit zároveň jako klávesnice. Novinka by tak neměla konkurovat pouze tabletům, ale i notebookům. Podobný koncept již dnes využívá konkurenční Surface od Microsoftu.

Informace o chystaném tabletu od Nokie se objevují pravidelně už od začátku loňského roku. Přestože to několikrát již vypadalo, že někdejší největší výrobce mobilních telefonů na světě svou prvotinu ukáže, zatím se tak nestalo. [celá zpráva]

Nokia oficiálně příchod tabletu nepotvrdila. Nezbývá tedy než čekat na poslední zářijový týden, na který je plánována tisková konference v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám