Hlavní obsah

Nokia vlastní tablet opět neukázala, letos se prodávat nezačne

Novinky, mif

Několik zahraničních zdrojů přineslo v minulých týdnech informace o tom, že společnost Nokia představí na čtvrteční akci Microsoftu k Windows 8 svůj nový počítačový tablet. Nestalo se tak, a to i přesto, že příchod novinky nepřímo potvrdil i šéf Nokie Stephen Elop.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer (vlevo) a šéf Nokie Stephen Elop ukázali světu v září nové chytré telefony.

Článek

„Nepřinesli jsme žádné počítačové tablety… Ale příležitost je velice jasná,“ uvedl Elop v rozhovoru pro server ABC News. Podle něj zákazníci Nokie stále hledají dokonale fungující ekosystém mezi smartphonem, tabletem a počítačem.

Příchod tabletu v průběhu letošního roku je ale nyní velmi nepravděpodobný. A pokud Nokia skutečně nestihne zaujmout zákazníky na předvánočním trhu, nebude to mít s ohledem na silnou konkurenci vůbec jednoduché.

Celá řada nových přístrojů se totiž bude letos nabízet za velice atraktivní ceny. Například společnost Amazon bude svůj základní model prodávat v přepočtu za 3000 Kč. [celá zpráva]. Také společnost Apple představila nový iPad, který nabízí za nejnižší cenu ve své historii. [celá zpráva]

Elop: Stojíme na hořící plošině 

O tom, že aktuální pozice Nokie na trhu není zcela ideální, informoval již dříve Elop v otevřeném dopise. „Stojíme na hořící plošině a musíme jednat velice rychle, jinak shoříme,“ přirovnal současnou situaci firmy k příběhu o naftaři, kterému vzplála vrtná plošina.

„iPhone od Applu zcela změnil význam slova smartphone, upoutal pozornost vývojářů a vytvořil novou mocnou platformu. Jasně ukázal, že když vyrobíte dobrý telefon, lidé jsou za něj ochotni utratit velké peníze. iPhone se objevil v roce 2007 a my stále ještě nemáme konkurenceschopný produkt,“ uvedl na začátku loňského roku šéf Nokie.

I kvůli tomu se svého času největší výrobce mobilních telefonů na světě začátkem loňského roku spojil se společností Microsoft a ve svých smartphonech začal používat operační systém Windows. Za spojenectví prý americký softwarový gigant zaplatil více než 17 miliard korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám