Hlavní obsah

První projektor s rolovací konstrukcí stojí 13 tisíc korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tuzemských obchodech se začal nabízet nový projektor Acer C250i. Zajímavá je u něj především konstrukce, neboť jde o první model s rolovací konstrukcí. Díky tomu je možné promítat videa klidně i na strop.

Projektor Acer C250iVideo: archív výrobce

 
Článek

Premiéru si Acer C250i odbyl ještě v loňském roce, na pulty obchodů přišel ale až letos. Podle nákupního rádce Zboží.cz jej nabízí hned několik prodejců za částky od 11 839 Kč. Najdou se nicméně i obchody, které si novinku cení na více než 13 tisíc korun.

Projektor Acer C250i je určen především na cesty. Rolovací konstrukce přitom dovoluje směřovat objektiv směrem ke zdi nebo plátnu tak, aby byl z jakékoliv výšky obraz co nejlépe vidět. Na rozdíl od konkurenčních modelů je tedy jedno, zda projektor postavíte na zem, nebo na stůl.

Projektor jako náhrada televizoru

Vánoce

Díky rolovací konstrukci je dokonce možné promítat obraz i na strop, což je v praxi daleko užitečnější, než by se mohlo na první pohled zdát. Tento režim se hodí především ve chvíli, kdy ležíte v posteli a chcete sledovat nějaké video – můžete přitom ležet pohodlně na zádech.

Novinka je zároveň prvním modelem na světě, který umožňuje otočení na výšku. Díky tomu je možné například promítat videokonference nebo živé vysílání z chytrých telefonů na výšku, což je typické pro sociální sítě Facebook a Instagram. Uživatelé pak mají větší obraz bez černých pruhů, jako je tomu jinak v režimu na šířku.

Foto: archív výrobce

Projektor Acer C250i

V ostatních parametrech se Acer C250i příliš neliší od konkurenčních cestovních projektorů. Zvládá reprodukovat Full HD videa, přičemž bez elektrické zásuvky se na jedno nabití obejde až pět hodin. Připojit se dokáže k chytrému telefonu či jinému zařízení bezdrátově.

LED modul nabízí životnost až 30 000 hodin, široký barevný gamut, který 100% pokrývá barevný prostor NTSC, jas 300 ANSI lumenů a kontrast 5 000:1. Nechybí ani zabudované reproduktory, do kterých se stejně jako obraz může i zvuk přenášet bezdrátově prostřednictvím standardu Bluetooth.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám