Hlavní obsah

Pozor na vadné baterie. HP svolává notebooky na opravu

Novinky, ort

Zpozornit by měli majitelé notebooků od společnosti HP. Podnik totiž rozšířil přehled modelových řad, ve kterých se mohou vyskytovat vadné baterie. Ty se vlivem konstrukční vady mohou přehřívat, v některých případech dokonce začít hořet. Výrobce bude zákazníkům vadné akumulátory měnit zadarmo.

Foto: archív výrobce

Vadné baterie mohou obsahovat notebooky, které se prodávaly od prosince 2015 do dubna 2018. Na snímku je model HP Pavilion x360.

Článek

„Ve spolupráci s řadou vládních regulačních agentur společnost HP oznámila rozšíření celosvětového dobrovolného programu svolávání a výměny některých baterií do určitých notebooků a mobilních pracovních stanic z důvodu bezpečnosti,“ stojí v prohlášení výrobce.

Tento program byl vyhlášen už před několika měsíci, nyní však výrobce rozšířil přehled modelů, kterých se mohou problémy týkat. Jde o stroje prodávané od prosince 2015 do dubna 2018.

Lidé by tak na doporučení výrobce měli opět zkontrolovat své přístroje. „Jelikož tyto baterie představují riziko požáru a popálenin, je nezbytné, abyste znovu prověřili své baterie, i když jste tak již učinili dříve a byli informováni, že nejsou dotčené,“ stojí v prohlášení podniku.

S kontrolou pomůže program

Přehled všech modelů, kterých se mají problémy týkat, naleznete v tabulce na konci článku. Je nicméně důležité upozornit, že ne všechny baterie v dotčených modelech musí být vadné. Do oběhu se mělo dostat podle výrobce jen několik málo vadných kusů.

Uživatelé mohou ověřit, zda se jich problém týká, prostřednictvím programu HP Battery Program Validation Utility, který je možné stáhnout ze stránek výrobce pochopitelně zdarma. Test trvá zhruba 30 sekund.

„Prioritou společnosti HP je bezpečnost našich zákazníků. Společnost HP proaktivně upozorňuje zákazníky a zdarma zajistí služby výměny baterie za každou ověřenou, způsobilou baterii. Pro zákazníky s 5 nebo více potenciálně dotčenými bateriemi společnost HP vytvořila proces pro pomoc s ověřováním a objednáváním,“ uzavřeli zástupci společnosti.

Notebooky, které mohou obsahovat vadnou baterii
HP ProBook: Řady 64x G2 a G3, řady 65x G2 a G3, 4xx G4/G5 (430, 440, 450, 455 a 470)
HP x360 310 G2
HP ENVY M6, M15
HP Pavilion x360
HP 11 Notebook PC
HP ZBook: 17 G3, 17 G4, Studio G3/G4
HP ZHAN
Mobile Thin Clients (HP mt20, HP mt21 a HP mt31)
Zdroj: hp.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám