Hlavní obsah

Po nejlepší konzoli od Nintenda se jen zaprášilo. Je beznadějně vyprodaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o nejlepší konzoli od Nintenda předčil očekávání. Prakticky všechny dostupné kusy pro Českou republiku se tak rozebraly už v rámci předobjednávek. Většina tuzemských prodejců tak hned po startu prodejů hlásila, že má vyprodáno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

Zakoupit novinku zvanou Switch OLED totiž lidé mohli už během letních prázdnin, tehdy ji ti největší prodejci nabízeli svým zákazníkům v rámci předobjednávky. Nintendo sice oficiálně neprozradilo, kolik konzolí se do prodeje v Česku dostalo, jisté je ale to, že se všechny rozebraly již v rámci předobjednávek.

Podle ohlasů na sociálních sítích se navíc ještě nedostalo ani na všechny uživatele, kteří si konzoli pořídili s dvouměsíčním předstihem. „Objednával jsem nový Switch OLED na začátku srpna, hned jsem objednávku uhradil, a přesto mi tento týden přišla zpráva, že novou konzoli neobdržím,“ postěžoval si v herní skupině na Facebooku Pavel Z.

Nintendu klesl zisk. Zvrátit to má nová konzole

Hry a herní systémy

Není přitom sám, kdo má podobnou zkušenost. „Jsem na tom úplně stejně. Prodejce mi napsal, že snad příští měsíc, jisté to ale není,“ podotkl František S. „Vážně jsem zvědavý, jestli mi objednávku stihnou dodat ještě před Vánocemi, objednával jsem v polovině srpna,“ neskrýval své obavy Tomáš K.

Jeho obavy jsou přitom již na místě. Někteří tuzemští obchodníci totiž na svých webových stránkách jasně uvádějí, že aktuální objednávky budou schopni nyní vyřídit až v únoru příštího roku.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Případní zájemci za Switch OLED zaplatí 9490 Kč. Výrobce tedy nastavil cenu novinky na úplně stejnou sumu jako v případě původního switche. Ten díky příchodu novinky se slůvkem OLED v názvu zlevnil o tisícovku na 8490 Kč. Původní hybridní konzole od Nintenda se přitom nevyprodává, výrobce počítá s tím, že se bude nabízet společně s novinkou.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Více se o novince dozvíte v našem dřívějším článku:

Switch OLED je nejlepší konzolí od Nintenda

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám