Hlavní obsah

PlayStation 5 dorazil do Česka. V obchodech byste jej ale hledali marně

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se v Česku začala oficiálně prodávat nová generace televizní konzole PlayStation s pořadovým číslem pět. Novinku skutečně získají v tento den první zákazníci, nicméně na pultech obchodů byste ji hledali marně. Není a letos už nebude. Všechny kusy se rozebraly už v rámci předobjednávky.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Přesně za tyto sumy bylo možné konzole zakoupit už od začátku září v rámci předobjednávek a prodejci je nabízejí i nyní. Většina z nich ale své zákazníky informuje o tom, že aktuální objednávky obdrží až v únoru.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Nedostane se tedy ani na všechny uživatele, kteří předobjednávky uskutečnili ještě před oficiálním startem prodejů, ale pouze na ty nejrychlejší. To jinými slovy znamená, že pokud lidé konzoli neobjednali hned zkraje září, aktuálně se na ně s největší pravděpodobností již nedostane.

Úplně stejná je situace také v zahraničí, kde šel PlayStation 5 do prodeje již minulý týden. V obchodech prakticky žádné konzole nebyly, vše se rozebralo už v rámci předobjednávek.

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Hardware

Nedostatek konzolí není problémem pouze u Sony, beznadějně vyprodaný je také konkurenční Xbox Series X od společnosti Microsoft. Jde o aktuálně nejvýkonnější konzoli, která stojí 13 499 Kč.

Z nových modelů od Sony a Microsoftu je tak v obchodech k mání pouze nejlevnější Xbox Series S, který stojí 7999 Kč. Zatímco oba PlayStationy nabízejí stejný výkon, americký softwarový gigant dosáhl atraktivnější cenovky jednoduše – snížil výkon konzole, a navíc ubral i optickou mechaniku.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Představení televizní konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám