Hlavní obsah

Plasmové a LCD obrazovky chce nahradit laserová

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle amerického technologického průkopníka společnosti Novalux bude trvat ještě asi rok, než se na trhu objeví laserové ploché obrazovky. Vyhrát u uživatelů nad konkurenčními LCD a plasma monitory by měly špičkovou obrazovou kvalitou.

Článek

Laserové obrazovky podle zástupců firmy Novalux ve srovnání s LCD technologií poskytnou dvojnásobek barev, jejich výroba bude o polovinu levnější a zhruba čtvrtinová spotřeba.

Laserové TV jsou projekční zařízení. To znamená, že obraz promítají na stínítko (obrazovku). Kvůli tomu nelze očekávat, že by tzv. laser TV byly v současnosti tak ploché jako jejich LCD či plasma kolegové.

Laserovou TV již představila například společnost Mitsubishi (50" obrazovka), pozadu nezůstala ani Sony, která svůj "laser" s využitím technologie Novalux ukázala na veletrhu CES. Produkt byl podle pozorovatelů asi 25 centimetrů široký - umístění na zeď by se tedy příliš nebránil.

Novalux tvrdí, že již příští rok by se jeho laserová technologie mohla uplatnit v produktech čtyř různých výrobců. O jaké společnosti však jde firma neupřesnila. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám