Hlavní obsah

Oracle představil novou řadu rychlejších serverů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Oracle představila novou řadu rychlejších serverů, které mají oživit její skomírající hardwarovou divizi a podpořit softwarovou divizi ohroženou menšími konkurenty. Servery s novým vestavěným mikroprocesorem T5 od Oraclu překonávají několik dosavadních výkonnostních rekordů a firemní databáze a aplikace na nich běží mnohem rychleji, než u předchozí verze.

Foto: Oracle

Nový server Oracle SPARC T5-1B

Článek

Společnost se nyní více zaměřuje na divizi hardwaru, kterou získala v roce 2010 při převzetí firmy Sun Microsystems za 5,6 miliardy USD (112,2 miliardy Kč).

Nové vyspělé servery pracují se softwarovými produkty Oraclu a jsou součástí firemní vize, která počítá s tím, že Oracle se stane obchodníkem poskytujícím plný rozsah zboží z oblasti tzv. cloud computing, kdy se softwarové produkty nabízejí firmám ze vzdálených datových center, a bude nabízet přes internet aplikace, databáze a počítačovou infrastrukturu.

Na trhu levnějších serverů čelí Oracle silné konkurenci od firem jako Hewlett-Packard. Divize hardwaru tak od převzetí firmy Sun zažívá každé čtvrtletí pokles příjmů. Vedení však očekává, že ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí, tedy za tři měsíce do konce května, příjmy začnou růst, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám