Hlavní obsah

Odolný fotoaparát přežije pády i pobyt pod vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas letních radovánek je v plném proudu. Nejen pro zachycení extrémních zážitků si společnost Ricoh připravila nový fotoaparát WG-80, který se chlubí zvýšenou odolností proti vodě, prachu, chladu a otřesům.

Záběry natočené odolným fotoaparátem Ricoh WG-80Video: archív výrobce

 
Článek

Robustní a odolné provedení fotoaparátu Ricoh WG-80 jej předurčuje pro využití v náročných pracovních podmínkách či pro outdoorové aktivity v přírodě. Díky vysoké odolnosti, množství funkcí a kvalitnímu osvětlení můžete s fotoaparátem pořizovat snímky klidně i pod vodou.

Fotoaparát nabízí nárazuvzdornost z výšky 1,6 m. Vodotěsnost je dostačující pro dvě hodiny nepřetržitého provozu v hloubce 14 m. Ricoh WG-80 odolá mrazu do −10 °C a tlaku do 100 kgf.

Na extrémně odolnou konstrukci lákají už i levné smartphony

Mobil

Novinka je vybavena širokoúhlým objektivem a množstvím režimů. Zvolit si můžete například noční snímek, krajinu, portrét, květ, časosběrný snímek, sport, ohňostroj a mnoho dalších. Všechny pořízené fotografie lze upravit pomocí nástrojů přímo ve fotoaparátu. Technologie ultra vysokého rozlišení dodá vašim snímkům na ostrosti a detailech.

Ricoh WG-80 disponuje obrazovým snímačem CMOS o rozlišení 16 MPx, a to v kombinaci s širokoúhlým objektivem Ricoh 28 mm s 5x optickým zoomem. S WG-80 navíc můžete změnit jas osvětlení během makrosnímání. Vytvořením správného nasvícení vytvoříte trojrozměrný efekt a zvýrazníte kontrast s pozadím. Objektiv je vybaven šesti LED světly po jeho obvodu.

Případní zájemci mohou novinku zakoupit buď v černém provedení, nebo v praktičtější verzi, která je vyvedena v odstínech černé a oranžové barvy. Kontrastnější provedení bude dobře vidět i pod vodou. Výrobce stanovil cenu na 8990 Kč.

Foto: archív výrobce

Ricoh WG-80 si toho nechá líbit opravdu hodně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Zájem o kamery a fotoaparáty vadne

Někteří prodejci letos zaznamenali menší zájem o kamery a fotoaparáty. Elektronickými čtečkami, které lidé kupují také tradičně před dovolenými, se zásobili už...

Výběr článků

Načítám