Hlavní obsah

OBRAZEM: Crashtest mobilní tiskárny k notebooku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina uživatelů začala dávat přednost notebookům před běžnými stolními počítači. Největším lákadlem laptopů je jejich vysoká mobilita, která nám dovolí pracovat prakticky kdekoliv. Stejně jako notebook můžete do brašny zabalit tiskárnu. V redakci jsme se podívali, co všechno taková tiskárna vydrží.

Článek

Tiskárna Canon Pixma iP100 je kompaktní a přenosná tiskárna, určená především k použití s notebookem. Zástupcem řady PIXMA. Jedná se o barevnou inkoustovou tiskárnu až do formátu A4, která má dva zásobníky inkoustu celkem s pěticí barev.

:. Mobilní tiskárna Canon IP100

Samozřejmostí je podpora technologie PictBridge pro přímý tisk snímků z fotoaparátů. Zařízení umožňuje dosáhnout rozlišení až 9600 x 2400 dpi. Maximální rychlosti tisku je 20 stránek za minutu černobíle, případně 14 barevně.

Připojení k počítači se realizuje přes USB 2.0 port nebo pomocí IrDA portu, který se hodí například při komunikaci s notebookem, mobilním telefonem nebo PDA. Pokud je tiskárna připojena prostřednictvím infra portu, umožňuje tisk pouze JPG fotografií. Tiskárna má rozměry 322 x 185 x 61,7 mm a váží 2 kg.

Konkurence: Hewlett-Packard DeskJet 460cb
Hewlett-Packard DeskJet 460cb je mobilní inkoustová tiskárna formátu A4. Je připojitelná k notebooku či fotoaparátu přes rozhraní USB. Tiskárna umožňuje černobílý i barevný tisk do formátu A4.  :. Mobilní tiskárna HP DeskJet 460cb. Zdroj: Archiv Černobíle tiskne rychlostí až 17 stránek za minutu, barevně 1.5 stránky (černobílý text s barevnou grafikou v režimu náhled). Zařízení dokáže pracovat v rozlišení 4800 x 1200dpi (v barvách s optimalizací a na fotografické papíry) či 1200 x 1200dpi (při černobílém výstupu). Na tiskárně nechybí ani slot pro paměťové karty Compact Flash a SD/MMC.

Při práci v terénu však mobilní tiskárnu může potkat nějaká nepříjemná nehoda. Novinky se pokusily zjistit, jak odolná dokáže tiskárna být.

1. test: pád tiskárny

Při troše neopatrného zacházení spadne tiskárna velice jednoduše z pracovního stolu. Pád z metrové výšky zařízení příliš neprospěje. Defekt se projevil i u testované tiskárny.

:. Zdroj: Novinky

Pravý roh zásobníku na papír se ulomil. Tiskárna však po zapojení tiskla dál.

2. test: rozšlápnutí

Když už je tiskárna na zemi, může se stát, že na ní někdo nedopatřením šlápne. Plastová konstrukce tiskárny je ale poměrně bytelná, a tak se ani našemu figurantovi nepodařilo přístroj znehodnotit. Verdikt – tiskárna je bez poškození stále funkční.

:. Zdroj: Novinky

3. test: tiskárna a voda

Elektrické přístroje si málokdy rozumí s tekutinami. Co se stane, když na tiskárnu vylijeme litr vody?

:. Zdroj: Novinky

Vnitřek tiskárny byl zcela nasáklý vodou. Obě nádržky s barvou vytekly. Nikdo se neodvážil tiskárnu zapnout.

:. Zdroj: Novinky

Zařízení jsme nechali po dobu dvou dnů vyschnout. Zásobník tiskárny jsme vyčistili od zbytků barvy a vložili do něj nové náplně. K našemu překvapení tiskárna opět tiskla.

4. test: neúmyslná autonehoda

Po prvních třech testech jsme se rozhodli tiskárnu označit za nerozbitnou. Ve chvíli kdy jsme však tiskárnu vezli zpátky k výrobci, potkala nás autonehoda.

:. Zdroj: Novinky

Při ní se tiskárna z kufru rozletěla na několik dílů. Hromádku plastů se ale podařilo technikům smontovat do funkčního stavu.

:. Zdroj: Novinky

Jediný defekt zaznamenal bateriový akumulátor, který se při nárazu vylomil. Tiskárna však nakonec tiskla dál.

:. Zdroj: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám