Hlavní obsah

Nový Xbox poprvé zachycen na reálných fotografiích

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již na konci loňského roku ukázala společnost Microsoft podobu nového Xboxu, který se bude prodávat před letošními Vánocemi. Šlo však pouze o líbivě vyhlížející 3D render, reálné fotografie chystané novinky od amerického softwarového gigantu unikly na síť až nyní.

Nový Xbox Series X se začne prodávat před VánocemiVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod se sluší podotknout, že na uniklých snímcích je evidentně zachycen prototyp. Výsledný produkt tedy patrně nebude působit tak lacině, zachycené momentky nicméně odhalují například to, jak bude vypadat konektorová výbava chystaného herního stroje.

Na přední straně bude jeden USB-A konektor, kterému bude sekundovat vypínač a štěrbinová Blu-ray mechanika. O poznání bohatší je však konektorová výbava vzadu. Zde se nachází dvojice USB-A s označením, zdířka síťového kabelu RJ-45, optický zvukový výstup S/PDIF, HDMI a otvor pro napájecí kabel. Umístěn je zde také speciální obdélníkový konektor, který má údajně sloužit k diagnostice. To se nicméně potvrdí až po oficiálním odhalení.

Takto vypadá nový Xbox na reálných snímcích

Výkon bude vysoký

Novinka se bude jmenovat Xbox, ale bude mít navíc podtitul Series X, a má jít údajně o nejvýkonnější konzoli na trhu, alespoň to tvrdí zástupci amerického softwarového gigantu. Srdcem konzole má být procesor AMD Ryzen s nejnovější architekturou Zen 2, doplněna bude o grafické jádro AMD Radeon Navi s pamětí typu GDDR6.

Konzole bude podporovat rozlišení až 8K, nicméně většinu her bude možné hrát pravděpodobně pouze ve standardu 4K. Rozlišení 8K bude určeno pro multimédia.

Zástupci amerického softwarového gigantu prozradili také to, že konzole bude zvládat snímkovací frekvenci až 120 fps. Podporována bude také variabilní snímkovací frekvence.

Vylepšení se má týkat také SSD jednotky. Nový Xbox dá tedy vale zastaralým pevným diskům, díky čemuž bude například spouštění her rychlejší až 40krát. Svižnější by měla být také odezva celého systému.

Boj o nejlepší televizní konzoli

Hardware

Netradiční vzhled

Vzhled je nicméně v porovnání s předchůdci velmi netradiční. Doposud totiž konzole od amerického softwarového gigantu prakticky vždy připomínaly DVD a Blu-ray přehrávače, které bylo možné snadno umístit do stolku pod televizor.

Xbox Series X je daleko rozměrnější a má tvar věže tyčící se směrem vzhůru. Sluší se nicméně podotknout, že konzoli bude možné položit vedle TV i naležato. I přesto ale zabere více místa než současná generace.

Už nyní je nicméně jasné, že v letošním roce bude mít nový Xbox zdatného konkurence. Společnost Sony se totiž chystá odhaliv nový PlayStation 5, a ten by měl podle dostupných informací nabídnout také špičkový výkon.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám