Hlavní obsah

Nový laptop od Toshiby konkuruje nejvýkonnějším stolním počítačům

Novinky, mif

Hlavní předností notebooků je jejich mobilita a možnost pracovat kdekoliv bez elektrické zásuvky. Snadná přenositelnost laptopů však byla až doposud vykoupena nižším výkonem, než jaký nabízejí stolní počítačové sestavy. Toto pravidlo by měl zrušit nový notebook Qosmio F50, který společnost Toshiba právě představila na českém a slovenském trhu.

Článek

Kromě klasického procesoru, který pečuje o rychlý chod operačního systému, je notebook Qosmio F50-10K vybaven i novým čtyřjádrovým HD procesorem Toshiba.

Díky tomuto procesoru dokáže laptop jako první na světě převádět v reálném čase sledované filmy do vysokého HD rozlišení. Filmy je možné sledovat buď přímo na obrazovce notebooku s rozlišením 1280 x 800 pixelů, nebo na televizi pomocí rozhraní HDMI.

Na český a slovenský trh je aktuálně dodáván model Qosmio F50-10K s procesorem Intel Core 2 Duo T9400, který pracuje na frekvenci 2,53 GHz. Grafický výkon obstarává samostatná karta GeForce 9600M GT.

Rychlému běhu operačního systému Windows Vista Ultimate pomáhá dostatek operační paměti RAM o kapacitě 4 GB. Pro práci s daty disponuje notebook DVD vypalovačkou a hned dvěma pevnými disky s kapacitou 640 GB (každý z pevných disků nabídne kapacitu 320 GB).

:. Značkové reproduktory Harman Kardon by měly být podle Toshiby zárukou dobrého zvuku. Zdroj: Archiv

Na český a slovenský trh je aktuálně dodáván model Qosmio F50-10K s procesorem Intel Core 2 Duo T9400, který pracuje na frekvenci 2,53 GHz. Grafický výkon obstarává samostatná karta GeForce 9600M GT. Tato grafika nabídne dostatečný výkon i pro hraní nejnovějších počítačových her.

Ve výbavě notebooků nechybí ani biometrická čtečka otisků prstů, vestavěná čtečka paměťových karet, bezdrátové sítě WiFi a Bluetooth. Záporem vysokého výkonu notebooku Toshiba Qosmio F50-10K je jeho vysoká prodejní cena, která byla stanovena na 41 500 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám