Hlavní obsah

Nový iPad Mini bude odhalen už v červnu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple pořádá od pondělí 10. do pátku 14. června pravidelnou vývojářskou konferenci WWDC 2013. Zástupci amerického počítačového gigantu již potvrdili, že k vidění budou nové verze operačních systémů iOS a Mac OS X. Podle serveru Cult of Mac navíc bude na akci odhalen nový iPad Mini.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook by na akci neměl chybět.

Článek

Společnost Apple zatím informace o novém tabletu nepotvrdila. V minulosti byl ale vždy odhalován mobilní operační systém iOS společně s nějakým novým zařízením. A dostupné indicie nasvědčují tomu, že se bude jednat o iPad Mini 2.

Podle Richarda Shima ze společnosti DisplaySearch Apple chystá hned dva malé tablety. „První se na trhu objeví v druhé polovině roku, druhý pak v průběhu prvního čtvrtletí 2014,“ prozradil.

Foto: Apple

iPad Mini

Letošní iPad Mini by měl nabídnout především vyšší rozlišení displeje. Konkrétně 2048 x 1536 pixelů místo původních 1024 x 768 obrazových bodů. Úhlopříčka dotykového panelu by přitom měla zůstat stejná. Stejně jako větší bratříček by měl také iPad Mini 2 nabídnout rychlý dvoujádrový procesor A6X s čtyřjádrovou grafikou.

Apple však již nyní pracuje na novější a zároveň i výkonnější verzi s pořadovým číslem sedm, a tak není jisté, zda nakonec nebude použit modernější čipset. Právě ten by se měl objevit v malém tabletu na začátku příštího roku.

Parametry malého iPadu unikly na internet

Shimovo tvrzení víceméně koresponduje s informacemi, které na internet unikly již dříve. Podle nich by ve výbavě novinky neměly chybět ani dva fotoaparáty. Na zadní straně bude umístěna kamera s rozlišením 8 MPx a na přední pak 2 MPx. Předchozí generace disponovala rozlišením 5 a 1,2 MPx. Totožná bude nabídka pamětí (16, 32 a 64 GB).

Foto: Apple

Konference WWDC 2013 se bude konat od pondělí 10. do pátku 14. června.

Tloušťka přístroje by neměla překročit hranici 7,5 mm. Loňský model má rozměry 200 x 134,7 x 7,2 mm. Počítá se také s podporou stejného napájecího a synchronizačního rozhraní - tenkého kabelu Lightning. [celá zpráva]

Worldwide Developers Conference (WWDC) je jednou z nejsledovanějších akcí společnosti Apple. Zájem o ni je obrovský, což dokazuje i letošní ročník. Přestože cena vstupenek není vůbec zanedbatelná – 1599 USD (32 000 Kč), vyprodaly se za méně než dvě minuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám