Hlavní obsah

Na internet unikly parametry nového iPadu Mini

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevila takřka kompletní specifikace nového iPadu Mini. Druhá generace malého tabletu s logem nakousnutého jablka by měla nabídnout vyšší výkon při zachování kompaktních rozměrů. Lákat bude také špičkový displej, uvedl server MobiLeaks.

Foto: Apple

Vzhledem by se iPad Mini 2 neměl příliš lišit od svého předchůdce (na obrázku).

Článek

Stejně jako větší bratříček by měl také iPad Mini 2 nabídnout rychlý dvoujádrový procesor A6X s čtyřjádrovou grafikou. Apple však již v současnosti pracuje na novější a zároveň i výkonnější verzi s pořadovým číslem sedm, a tak není jisté, zda nakonec nebude použit modernější čipset.

V každém případě by tloušťka přístroje neměla překročit hranici 7,5 mm. Loňský model má rozměry 200 x 134,7 x 7,2 mm. Počítá se také s podporou stejného napájecího a synchronizačního rozhraní - tenkého kabelu Lightning.

Extrémně jemný displej 

Jisté již podle serveru MobiLeaks je, že druhá generace bude vybavena lepším displejem. Ten bude mít stejnou úhlopříčku jako předchůdce, ale výrazně lepší rozlišení. Konkrétně 2048 x 1536 pixelů místo původních 1024 x 768 obrazových bodů.

Právě displej byl u iPadu Mini jednou z nejdiskutovanějších součástek. Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Jobs totiž vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků se ale jablečný výrobce musel s ohledem na stále úspěšnější konkurenci zkrátka přizpůsobit poptávce.

Fotoaparáty nabídnou vyšší rozlišení 

Ve výbavě novinky nebudou chybět ani dva fotoaparáty. Na zadní straně bude umístěna kamera s rozlišením 8 MPx a na přední pak 2MPx model.  Předchozí generace disponovala rozlišením 5 a 1,2 MPx. Totožná bude nabídka pamětí (16, 32 a 64 GB).

Zástupci Applu se zatím k iPadu Mini 2 nevyjádřili. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám