Hlavní obsah

Nový Blu-ray přehrávač od Samsungu nabídne přístup k internetu

Novinky, Miloslav Fišer

Nový Blu-ray přehrávač BD-P1500 dostal zcela nový design, oděl se do decentního hávu klavírní lesklé černé. Hlavním vylepšením nového Blu-ray přehrávače je ethernetový konektor, aby si každý kdykoliv mohl zdarma aktualizovat firmware svého přehrávače a funkcí BD-Live. Díky BD-Live je možné na discích, které jsou touto technologií vybaveny, nacházet stále nové a nové informace.

Článek

Zajímavá je i technologie BD-Java, která je součástí všech Blu-ray profilů. Díky ní lze v přehrávači spouštět například hry a další drobné programy. Online interaktivitu zajistí internet. Kromě toho lze snadno online stahovat bonusy k filmům v Blu-ray, či se k nim účastnit online diskusí.

:. Na první pohled se přehrávač příliš neliší od běžných konkurenčních modelů, které jsou dostupné již několik měsíců.

Samsung BD-P1500 je připraven na přehrávání videa v Full HD kvalitě, tedy v rozlišeních 720p, 1080i i 1080p. Majitele rozsáhlých DVD sbírek potěší, že tato novinka je zpětně kompatibilní se standardními DVD a CD formáty, včetně DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, CD a CD-R.

Množství funkcí přehrávače odbourává konkurenci

Easy Top Menu umožňuje uživatelům měnit písmo a velikost titulků a nadpisů menu podle svého vkusu, stejně tak mohou ovlivnit i grafiku menu a barvy pozadí. HDMI 1.3 připojení také poskytuje technologii HDMI CEC (Anynet+), díky které je možné obsluhovat jedním dálkovým ovládačem přehrávač, televizor a další audio/video zařízení.

Navíc jsou díky HDMI připojení všechny modely schopné převést standardní DVD filmy na plné HD rozlišení (1080p), takže se nemusíte bát o svou sbírku klasických DVD disků.

Jedinou vadou na kráse je tak pořizovací cena, která by se u přehrávače Samsung BD-P1500 měla pohybovat okolo deseti tisíc korun. Připomeňme, že konkurenceschopná zařízení můžeme pořídit už za cenu okolo šesti tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

LG: LCD a modrozubé vypalovačky roku 2008

LG Electronics ukázal na výstavě CES několik výrobků, s nimiž letos vstoupí na trh. Nechybí mezi nimi LCD monitory a série Blu-ray vypalovaček, které čtou...

Výběr článků

Načítám