Hlavní obsah

LG: LCD a modrozubé vypalovačky roku 2008

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

LG Electronics ukázal na výstavě CES několik výrobků, s nimiž letos vstoupí na trh. Nechybí mezi nimi LCD monitory a série Blu-ray vypalovaček, které čtou i konkurenční HD DVD kotouče.

Článek

Vlajkovou lodí mezi LCD monitory budou výrobky série W52. Monitory o úhlopříčkách 19, 20, 22 a 24 palců jsou zasazeny do lesklého černého rámu zkoseného tvaru. Díky technologii Digital Fine Contrast se pyšní kontrastním poměrem 10 000:1.

Pozadu nezůstala ani doba odezvy na úrovni 2 ms (vyjma 24“ modelu). Technologie „ez Zooming“ společnosti LG pomáhá uživatelům rychle změnit velikost a rozlišení obrazu stisknutím jednoho tlačítka. Funkce byla připravována také pro osoby se zhoršeným zrakem.

LCD W2600 - monitor LG s novým designem pro rok 2008.

Novinky mezi modrozubými mechanikami

Firma mimo jiné představila i dvě nové interní i externí duální optické mechaniky „Super Multi Blue“. Ty jsou kompatibilní s Blu-ray a HD DVD médii. Všechny jednotky jsou vybaveny technologií LightScribe, která umožňuje popisovat disky pomocí laseru. Nové mechaniky jsou kompatibilní i se staršími DVD, CD (čtení i zápis) a HD-DVD-ROM (pouze pro čtení).

Nejpokročilejší mechanika GGW-H20L čte i zapisuje (6x) na Blu-ray disky a čte HD DVD. Vypálení plného jednovrstvého BD-R disku (25 GB) trvá 16 minut (ve srovnání s 23 až 24 minutami pro zápis 4x a 46 až 47 minutami pro zápis 2x). Jednotka zapisuje data o objemu až 50 GB, což odpovídá 4,5 hodinám u videa s vysokým rozlišením nebo 22 hodinám u videa se standardním rozlišením (na dvouvrstvých nahrávatelných médiích 50 GB BD-R/BD-RE).

Společnost se chystá prodávat i přenosnou externí mechaniku GSA-E50L. Ta je unikátní tím, že jí stačí napájení z USB a nepotřebuje tak k vypalování AC adaptér. Jednotka zapisuje rychlostí až 8x disky DVD+/-R a 24x CD-R a CD-RW včetně 8,5 GB dvouvrstvého nahrávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám