Hlavní obsah

Nenápadná krabička je ve skutečnosti výkonný herní stroj

Novinky, mif

Design herních sestav bývá zpravidla velmi okázalý, aby hráče co možná nejvíce zaujal. Nový počítač HP Omen Obelisk však sází na úplně jiný koncept, snaží se být co nejvíce nenápadný. Navzdory velmi vysokému výkonu tak jde v podstatě o malou krabičku.

HP Omen ObeliskVideo: archív výrobce

 
Článek

Celá sestava vypadá naživo opravdu velmi nenápadně. O malé bedně černé barvy, která je zhruba dvakrát menší než běžné herní počítače, by málokdo řekl, že jde o kdovíjak výkonný stroj. Opak je ale pravda, skříň byla navržena tak, aby se i přes kompaktní rozměry do jejích útrob vešly velké grafické karty s plnou délkou.

A tím se v podstatě dostáváme již k hardwarovým specifikacím, které jsou patrně nejdůležitější. Při pohledu na ně totiž nemůže být pochyb o tom, že je HP Omen Obelisk plnokrevný herní stroj.

Foto: archív výrobce

Navzdory kompaktním rozměrům se do skříně vejdou velmi výkonné součástky.

Velmi výkonné součástky

Novinka má být jednou z prvních sestav, které nabídnou výkonnou herní grafiku GeForce RTX 2080, stavící na architektuře Turing. Ta má přitom patřit k tomu nejlepšímu, co bude na pultech obchodů k dostání.

Volba dalších komponent pak bude přímo na přáních konkrétního uživatele. Vybírat dokonce bude možné jak mezi procesory Intel Core osmé generace s až šesti jádry, tak mezi čipy z rodiny AMD Ryzen, které nabídnou jader až osm.

Stejně pestrý je i konfigurovatelný výběr úložišť. K dispozici je nejrychlejší řešení PCIe NVMe SSD, duální zapojení (SSD + HDD), trojité řešení (SSD + 2x HDD), samostatný HDD nebo pevný disk s pamětí Intel Optane. Dále pak herní stroj nabídne až 32 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

HP Omen Obelisk

Důraz na chlazení a doplňkový software

Velký důraz byl kladen také na chlazení všech komponent uvnitř skříně, průduchy pro účinné odvádění tepla jsou ve skříni nahoře, dole i po stranách. Náročnější uživatelé mohou chlazení ještě vylepšit využitím volného prostoru v horní části šasi pro instalaci doplňkového 120mm větráku nebo 120mm vodního chlazení.

Operační systém Windows 10 bude doplněn také o několik softwarových vychytávek přímo z dílen HP. Řeč je například o funkci Network Booster v Omen Command Center, která umí přidělovat priority úkolům v síti a pracovat se dvěma simultánními proudy dat. Stejně tak je možné přizpůsobit barvu programovatelného předního RGB loga nebo doplňkového osvětlení skříně u konfigurací s volitelným postranním panelem z tvrzeného skla s čirým ochranným EMI povrchem.

Na pultech obchodů by se sestava HP Omen Obelisk měla objevit ještě před Vánocemi. Nad přesnou pořizovací cenou však zatím visí otazník.

Foto: archív výrobce

HP Omen Obelisk

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám