Hlavní obsah

Nejlevnější iMac přijde s osekanou konfigurací

Už v pátek začne společnost Apple oficiálně prodávat nové all-in-one sestavy iMac, které integrují všechny důležité součástky ve svých útrobách. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že nejlevnější iMac přijde na trh s osekanou konfigurací a v omezených barevných provedeních.

Představení all-in-one sestavy Apple iMac (2021)Video: archiv výrobce

 
Článek

Všechna provedení nového iMacu vypadají na první pohled stejně, je to dáno i tím, že všechny konfigurace nabízejí vždy 24palcovou Retina obrazovku. Rozdíly se nicméně najdou…

Například základní varianta za 37 990 Kč je osekaná, jako jediná nabízí sedmijádrové grafické jádro místo osmijádrového. Ve výbavě navíc nenaleznete ani dva porty USB 3 a gigabitový ethernet, což jsou konektory, kterými se dvě dražší provedení chlubí.

Foto: archiv výrobce

Apple iMac (2021)

Případní zájemci se musí spokojit také s omezenou nabídkou barevných provedení – žlutá, oranžová a fialová je výsadou až dražších modelů. Ty se nabízejí za 43 990 Kč v případě modelu s 256GB úložištěm, respektive za 49 990 Kč u modelu s 512GB SSD jednotkou.

Srdcem všech konfigurací je čip Apple M1, který staví na jiné architektuře než procesory od Intelu. Ty se přitom v all-in-one sestavách iMac používaly doposud. Jedná se o procesory založené na architektuře ARM, které se v současnosti používají hlavně v mobilních telefonech a tabletech spíše než v počítačích.

Apple odhalil nový iPhone. A hromadu novinek k tomu

Internet a PC

Kvůli tomu potřebuje speciálně upravené aplikace. Vyniká však optimalizací a nízkou spotřebou. Grafika je tak u nového iMacu dvakrát výkonnější a strojové učení dokonce 3x výkonnější než u předchozí generace. Apple se netají tím, že novinka bude vhodná i pro hraní her díky platformě Apple Arcade.

Apple iMac byl vždy all-in-one systémem, který integruje všechny důležité součástky do monitoru. Na tom se nic nemění ani s novinkou. Ta ale prošla velkou dietou, díky novým komponentám, které jsou kompaktnější, je tloušťka celého stroje až neuvěřitelná. V podstatě ani na pohled nepoznáte, že jde o plnohodnotný počítač – novinka je totiž tenčí než většina dnešních monitorů.

Do stejné barvy jako samotná sestava je laděna také bezdrátová klávesnice Magic Keyboard, která má nově integrovanou čtečku otisků prstů Touch ID.

Foto: archív výrobce

Apple iMac (2021)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Apple pohřbí HomePod

Zaříznout výrobu chytrého reproduktoru HomePod se rozhodla společnost Apple, žádná další verze většího modelu tedy již nevyjde. Místo toho se americký...

Apple zahájil potají výrobu nových čipů

Společnost Apple teprve minulý týden představila nové počítače s čipy M1, přesto už zahájila výrobu výkonnějšího procesoru, který se ukáže v dalších počítačích...

Výběr článků

Načítám