Hlavní obsah

Nejlepší stolní počítač od Microsoftu stojí 145 tisíc korun

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé měsíce čekání jsou u konce. Společnost Microsoft oficiálně začala prodávat novou all-in-one sestavu Surface Studio 2, která si odbyla premiéru už loni v říjnu. Nový stroj představuje tu nejlepší stolní sestavu od amerického softwarového gigantu, čemuž odpovídá také pořizovací cenovka.

BEZ KOMENTÁŘE: Surface Studio 2 Video: Archív výrobce

 
Článek

Nejlepší provedení druhé generace modelu Surface Studio stojí 145 000 Kč. V prodeji jsou také levnější verze s pomalejšími procesory a slabšími grafikami. Označit je vysloveně za levné ale rozhodně nemůžeme, však základní provedení stojí 110 000 Kč, prostřední verze pak 134 000 Kč.

Srdcem nejvýkonnějšího provedení je sedmá generace procesoru Intel Core i7, konkrétně jde o model Core i7-7820HQ. Na výběr je mezi grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1060 a GTX 1070. K dispozici je až 32 GB operační paměti či 2 TB SSD.

Foto: archív výrobce

Surface Studio 2

Surface Studio 2 na první pohled vypadá jako extrémně tenký 28palcový monitor v designovém hávu. Ve skutečnosti jde však o plnohodnotnou all-in-one sestavu. Tak tenkého profilu se výrobci podařilo dosáhnout díky tomu, že jednotlivé díly neuložil přímo do monitorové části, ale do jeho podstavce. Díky tomu tloušťka zařízení činí pouze pár milimetrů.

Sluší se podotknout, že 28palcová obrazovka ukrývající se v hliníkovém rámečku je celá dotyková a zvládne rozeznat všech deset prstů najednou. Nabízí rozlišení 4500 x 3000 obrazových bodů. Takto netradičního rozlišení bylo dosaženo poměrem stran 3:2. V reálu by podle zástupců amerického softwarového gigantu měla skutečná stránka o formátu A4 odpovídat velikosti v digitální podobě.

Jak je z řádků výše patrné, Surface Studio 2 bude skutečně extrémně výkonný pracovní stroj. Pokud k tomu přičteme prémiový vzhled, je vcelku jasné, jak se Microsoft dopočítal k vyšší pořizovací ceně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám