Hlavní obsah

Nejlepší MacBook Pro 13 stojí přes 100 tisíc korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple tento týden odhalila nový MacBook Pro 13, který cílí na náročné uživatele. Přestože jeho ceny startují už na 38 990 Kč, v nejlepší konfiguraci budou muset případní zájemci vytáhnout ze své peněženky daleko více peněz – ta totiž stojí více než sto tisíc korun.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro 13 (2020)

Článek

MacBook Pro 13 cílí na velmi náročné uživatele, a to i v základní verzi, jenž je vybavena starším procesorem Intel Core osmé generace. Základní provedení se však s tím nejlepším nemůže vůbec měřit.

Přesně za 112 990 Kč případní zájemci dostanou především čtyřjádrový procesor Intel Core i7 taktovaný na 4,1 GHz a hned 32 GB operační paměti. Jen tyto dvě komponenty představují společně příplatek 18 tisíc korun.

Stejný vzhled, vyšší výkon. Apple odhalil nový MacBook Pro

Hardware

Dalších 30 tisíc pak stojí 4TB úložiště, větší a rychlejší SSD jednotka se nicméně do přenosných laptopů s logem nakousnutého jablka nemontuje. Právě proto je cenovka tak vysoká.

V ostatních parametrech se nicméně novinka nijak zásadně neliší od základního modelu. Stroj používá 13,3palcovou obrazovku, která nabízí rozlišení 2560 x 1600 pixelů a technologii TrueTone.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro 13 (2020)

Mezi další vylepšení MacBooku Pro patří klávesnice Magic Keyboard, kterou se chlubí i nový MacBook Air. Zdokonalený nůžkový mechanismus s 1mm zdvihem umožňuje pohodlné a tiché psaní s přesnou odezvou. Šipky v uspořádání do obráceného T usnadní projíždění řádků kódu, procházení tabulek i hraní her. Samozřejmostí je podsvícení jednotlivých kláves.

Přímo nad klávesnicí se nachází druhý displej, který Apple nazývá Touch Bar. Ten obsahuje čtečku otisků prstů a může sloužit k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, zároveň ale také k celé řadě dalších činností – jeho funkčnost se totiž mění podle aplikací, ve kterých se používá.

Nejlepší konfiguraci MacBooku Pro 13 s cenovkou přesahující sto tisíc korun nicméně Apple montuje pouze na přání zákazníka. Po objednávce je tedy nutné počítat s tím, že stroj bude dodán až zhruba za čtyři nebo pět týdnů.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro 13 (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám