Hlavní obsah

MWC 2018: Hybridní notebooky jsou v kurzu. Nahradí i tablet

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen okolo nových mobilů se točí veletrh MWC 2018, který se právě chýlí ke svému konci ve španělské Barceloně. K vidění zde byla i celá řada zajímavých notebooků. Společnost Lenovo se například pochlubila hned dvěma novými hybridními stroji.

BEZ KOMENTÁŘE: Lenovo Yoga 730 Video: Lenovo

 
Článek

Prim hrály na stánku společnosti Lenovo notebooky Yoga 730 a Yoga 530, oba nabídnou v první řadě speciální systém pantů, díky kterému je možné otáčet displej laptopu až o 360°.

Díky tomu je možné zařízení používat ve čtyřech různých režimech, a to v první řadě jako notebook. Jediným pohybem jej pak snadno proměníte v tablet. Další dvě možnosti jsou stojánek nebo stan. Stojánek je ideální volbou pro prohlížení obrázků nebo sledování filmů, režim stan je vhodný například pro videochat.

BEZ KOMENTÁŘE: Lenovo Yoga 530 Video: Lenovo

Nižší řada Yoga 530 nabídne 14palcový displej, prémiová Yoga 730 se pak bude nabízet ve 13 a 15palcovém provedení. Obrazovky přitom budou mít rozlišení Full HD, sedmistovková řada nicméně nabídne za příplatek i 4K displeje.

Za svůj výkon se novinky vůbec stydět nemusí, byť jde primárně o stroje s multimediálním zaměřením. V útrobách se totiž v nejvyšší konfiguraci počítá s procesorem Intel Core i7. Dále pak bude k dispozici až 16 GB operační paměti a SSD jednotka s kapacitou až 512 GB.

Nenáročné Chromebooky

Společnost Lenovo také na MWC 2018 přinesla trio robustních notebooků: Chromebook Lenovo 500e, 300e 2v1 a 100e.

Foto: archív výrobce

Chromebook Lenovo 500e

Foto: archív výrobce

Chromebook Lenovo 100e

Kromě ochranných konstrukcí, které chrání notebook před politím a pádem, je Chromebook 300e vybaven technologií Lenovo Enhaced Touch, která umožňuje interakci mezi vaší obrazovkou a používáním objektů z každodenního života. Chromebook 500e je zase vybaven technologií Emr Pen s algoritmy Google L pro snadné psaní a skicování.

Přednosti těchto strojů, které jsou vybaveny operačním systémem Chrome OS, jsou nepopiratelné. Mohou běžet díky jednoduchému systému klidně i na pomalých součástkách, které se běžně používají například u počítačových tabletů. A přesto nabídnou velmi slušnou odezvu, navíc také dlouhou výdrž baterie a velmi tichý provoz, protože si vystačí s pasivním chlazením.

Kdy se všechny novinky od společnosti Lenovo objeví na pultech obchodů, není v tuto chvíli jasné. Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou.

Foto: archív výrobce

Chromebook Lenovo 300e

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám