Hlavní obsah

Microsoft není jediný, holografické brýle chystá také Asus

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se bude snažit už v příštím roce uspět na trhu s vlastními holografickými brýlemi. Americký softwarový gigant ale není jediným výrobcem, který takovou novinku chystá. Velmi podobné zařízení připravuje údajně také Asus. Informoval o tom server Cnet.

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

 
Článek

Na výrobě holografických brýlí se Asus podle serveru Cnet dohodl přímo s Microsoftem. Je tedy velmi pravděpodobné, že tento tchajwanský výrobce převezme část technologií a dovedností právě od amerického softwarového gigantu. Design by měl být ale zcela unikátní.

A co vlastně takové holografické brýle umějí? Zařízení, které na první pohled vypadá jako lyžařské brýle, je ve skutečnosti plnohodnotný počítač s vlastním procesorem i grafickou jednotkou.

Foto: Microsoft

Microsoft HoloLens

Skutečné objekty jsou doplněny virtuálními

Když má brýle uživatel na sobě, vidí skutečné objekty před sebou. V rohu u každého oka se však ukrývá speciální kamera, která dokáže promítat obraz na hledí v reálném čase. V praxi to pak vypadá tak, jako by skutečně byl před vámi vytvořen virtuální předmět. Vše se ale odehrává pouze v náhlavní sadě.

Jak to funguje v praxi, demonstroval americký softwarový gigant již dříve například na budovatelské hře Minecraft. Přijdete do obýváku a na stole před vámi se zobrazí kostičky virtuální stavebnice, které poskládáte tak, jako by tam ležela skutečná skládačka. Tak, jak je to vidět na videu výše.

Foto: archív výrobce

Asus ROG GX700

Zájem Asusu o holografické brýle není zas tak překvapivý. Analytici totiž předpovídají tomuto odvětví zářnou budoucnost – uplatnění vidí v první řadě mezi hráči. A právě na ty se několik posledních let zaměřuje také Asus, jenž má vlastní herní divizi Republic of Gamers, která letos uvedla například první herní notebook s vodním chlazením na světě. [celá zpráva]

Holografické brýle Microsoft HoloLens by měly být k dostání už zkraje příštího roku, avšak pouze jako vývojářský kit. Kdy budou k dostání pro koncové uživatele, zatím není známo. Otazník visí také nad dostupností a cenou holografických brýlí od Asusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám