Hlavní obsah

Microsoft chce s novým notebookem konkurovat Applu. Na baterii vydrží 14,5 hodiny

Novinky, chm

Společnost Microsoft v úterý večer ukázala světu svůj nový notebook. Ten zaujme kompaktními rozměry, relativně slušným výkonem a v neposlední řadě i dlouhou výdrží baterie. Jde o přímého konkurenta pro MacBook Air od společnosti Apple.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Surface Laptop Video: Microsoft Surface

 
Článek

Americký softwarový gigant se na úterní tiskovce pochlubil především novým operačním systémem Windows 10 S, o kterém Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Tak trochu v ústraní kvůli nové verzi desítek zůstala další novinka Microsoftu – Surface Laptop. Jde o nový notebook, který má podle zástupců podniku patřit k tomu nejlepšímu, co bude v nadcházejících měsících k dostání.

Důraz na design

Velký důraz byl u nového stroje kladen na design. Kvůli vyšší odolnosti je prakticky celá konstrukce zhotovena z hliníku. Aby bylo používání notebooku co nejvíce pohodlné, je okolí klávesnice potaženo textilií, která je velmi příjemná na dotek.

Foto: archív výrobce

Surface Laptop

Surface Laptop má 13,5palcový displej s rozlišením 2256 x 1504 obrazových bodů. O pracovní tempo se pak v závislosti na konkrétní konfiguraci mohou starat procesory Intel Core i5 a i7. Stroj může být dále vybaven až 512GB SSD diskem a až 16 GB operační paměti.

Není bez zajímavosti, že jednotlivé součástky se podařilo vtěsnat do poměrně kompaktního těla – přesné rozměry jsou 308,1 x 223,27 x 14,48 mm. Hmotnost pak činí 1,25 kg.

Lepší než Apple?

Právě s odkazem na kompaktní rozměry na tiskovce z úst zástupců Microsoftu několikrát zaznělo, že nový notebook je lepší než konkurenční Apple MacBook Air. U něj je totiž použit menší displej s nižším rozlišením, a přesto je tloušťka zavřeného laptopu 17 mm. Vyšší je i hmotnost – model od Applu váží 1,35 kg.

Foto: Apple

Nový MacBook Air

Novinka od amerického softwarového gigantu, která vcelku logicky pracuje pod operačním systémem Windows 10, láká i na rekordní výdrž. Apple totiž u MacBooku Air slibuje výdrž až 12 hodin, Microsoft dokonce až 14,5 hodiny.

Předobjednávky na Surface Laptop by měly být spuštěny 15. června, přičemž u základního modelu se počítá s cenou 999 dolarů, tedy bezmála 25 000 Kč.

Uvedené informace však platí výhradně pro americký trh. Kdy a za jakou částku se nový notebook od Microsoftu začne prodávat v tuzemských obchodech, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Surface Laptop

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám