Hlavní obsah

Microsoft čelí žalobě kvůli tabletu Surface, podle právníka klame zákazníky

Kalifornský právník podal žalobu na společnost Microsoft, neboť se cítí oklamán. Její tablet Surface prý nemá takovou kapacitu paměti, jakou firma inzeruje. Přístroj má mít 32 gigabytů, ve skutečnosti ale polovinu zabírá operační systém a předinstalované aplikace. Informuje o tom agentura AP.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

Právník Andrew Sokolowski si do nového tabletu stáhnul hudbu a dokumenty z kancelářského programu Word. Když chtěl uložit další soubory, zjistil, že tablet už je nepojme, ačkoli podle specifikace by měl.

Sokolowski nový tablet od Microsoftu koupil minulý týden a žalobu podal v úterý u soudu v Los Angeles. Usiluje přitom o to, aby jeho stížnost získala status hromadné žaloby. Pak by se k němu mohli připojit i další lidé, kteří se cítí oklamáni.

Microsoft však na svém webu uvádí, že tablet s pamětí 32 GB má 16 GB volného prostoru, úspěch žaloby je tak spíše nepravděpodobný. Verze s pamětí 65 GB má k volnému využití 45 GB.

V Česku se zatím neprodává

Prvotina amerického softwarového gigantu je zatím dostupná pouze na vybraných trzích, například v USA, Kanadě, Anglii či Francii. V první fázi novinku nabízí Microsoft také v sousedním Německu.

Microsoft Surface

Základní verze postavená na procesoru Nvidia T30, která má k dispozici 2 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, se tam prodává za 479 eur (11 950 Kč). Za 100 eur (2500 Kč) je možné k tabletu od Microsoftu přikoupit speciální kryt, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice.

Nejvyšší verze novinky je již dodávána s tímto krytem a navíc má 64GB paměť. Tu si Microsoft cení na 679 eur (16 950 Kč). Kdy bude přístroj možné zakoupit v Česku, zatím zástupci firmy neprozradili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám