Hlavní obsah

Legenda se vrací po 10 letech. Myš Sensei Ten cílí na hráče

Novinky, mif

Deset let uplynulo od doby, kdy se na pultech obchodů objevila první herní myš řady Sensei. Za uplynulou dekádu se stala bez nadsázky legendou. K tomuto kulatému výročí si společnost SteelSeries nadělila dárek a ikonický design původní myšky vrací opět na pulty obchodů.

Foto: archív výrobce

Sensei Ten

Článek

Novinka se jmenuje Sensei Ten. I když se může na první pohled zdát, že název odkazuje na desetileté výročí podniku, ve skutečnosti znak „ten“ znamená v japonštině „nebe“. Výrobce se tak pravděpodobně snaží naznačit, že je tento kousek opravdu výjimečný.

IFA 2019: Šikovná myš a klávesnice propojí počítače s Windows, macOS i Linuxem

Hardware

Vzhled zůstal velmi podobný jako u předchůdce. Opět se tedy setkáváme s univerzální ergonomií, díky které tato periferie padne do rukou pravákům i levákům. Černý design je doplněn o RGB podsvícení, svítí logo na zadní straně myšky a rolovací kolečko uprostřed.

Hlavní změny se udály v útrobách myšky. Vůbec poprvé totiž společnost SteelSeries použila nový senzor TrueMove Pro, jehož hlavní předností má být schopnost pracovat na libovolném povrchu. Senzor je navíc velmi citlivý, nabízí rozlišení až 18 000 DPI.

Foto: archív výrobce

Sensei Ten

Není bez zajímavosti, že nastavovat senzor je možné už v krocích po 50 DPI. Je tedy možné upravovat i ty nejmenší nuance, aby práce s myší vyhovovala uživateli co nejvíce. Drtivá většina konkurentů takto jemné kroky v nastavení nenabízí.

Sensei Ten je vybavena mechanickými spínači, které mají podle výrobce nabídnout životnost přinejmenším 60 milionů kliknutí. Tlačítek je k dispozici osm a jsou pochopitelně programovatelná, kolečko je mechanické.

Výroční herní myš od společnosti SteelSeries je již k dostání v obchodech. Případní zájemci za ni zaplatí bezmála dva tisíce korun.

Foto: archív výrobce

Sensei Ten

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám