Hlavní obsah

Koronavirus zvýšil poptávku po počítačích. Vyšší zisk hlásí Dell i HP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americkým společnostem Dell a HP díky silné poptávce po osobních počítačích výrazně vzrostl v uplynulém čtvrtletí zisk. Obě firmy nadále těží z trendu domácích kanceláří a zvýšené poptávky po informačních technologiích kvůli pandemii nemoci covid-19.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Čistý zisk společnosti Dell za tři měsíce do konce října stoupl více než čtyřnásobně na 3,9 miliardy USD (88,3 miliardy Kč). Tržby vzrostly o 21 procent na 28,4 miliardy USD. Tržby divize klientských řešení, která zahrnuje počítače a laptopy, stouply o 35 procent, protože firmy modernizovaly své počítačové systémy, aby splnily požadavky na práci z domova. Tržby divize infrastrukturních řešení, která zahrnuje datová centra, stouply o pět procent.

Společnosti HP stoupl čistý zisk o zhruba 360 procent na 3,1 miliardy USD. Tržby se zvýšily o devět procent na 16,7 miliardy USD. Tržby divize personálních systémů stouply o 13 procent.

Dell a HP patří mezi tři největší výrobce osobních počítačů na světě. Jedničkou na trhu ve třetím čtvrtletí podle výzkumných společností IDC a Gartner byla čínská firma Lenovo. Za ní následovaly HP a Dell. Podle IDC se celosvětové dodávky osobních počítačů ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšily o téměř čtyři procenta na 86,7 milionu přístrojů, růst trhu ale zbrzdily výpadky v dodavatelských řetězcích.

Chybí čipy, Nintendo mělo za kvartál o třetinu nižší zisk

Hry a herní systémy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám