Hlavní obsah

Jedno tlačítko chce vládnout všem přístrojům

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na přerostlé dálkové ovladače poseté drobnými tlačítky, německý start-up přichází s řešením, jak jediné tlačítko proměnit v prostředek pro ovládání více než dvaceti funkcí vašich chytrých zařízení a oblíbených aplikací.

Chytré tlačítko TapdoVideo: Kickstarter

 
Článek

Novinka zvaná Tapdo v sobě integruje čtečku otisků prstů, která dokáže proměnit vaši ruku na plnohodnotné dálkové ovládání – nepracuje totiž pouze s konečky prstů, ale se všemi články a několika oblastmi na dlani. Ve výsledku tak umožňuje přiřadit jednomu tlačítku více než 20 funkcí.

Zatímco jeden prst může sloužit k ovládání hudebního přehrávače, další může obdobným způsobem kontrolovat třeba televizi. Doslova v malíčku pak díky schopnosti dálkově ovládat chytré zásuvky můžete mít třeba osvětlení nebo vytápění ve vašem obývacím pokoji.

Foto: archív výrobce

Chytré tlačítko Tapdo

Foto: archív výrobce

Chytré tlačítko Tapdo

Stejně tak lze například pohodlně přijímat nebo odmítat telefonní hovory, kontrolovat budík, automaticky posílat data o své poloze, pořizovat selfie fotografie nebo si třeba v příhodné chvíli zajistit falešný telefonát. Do konce roku by pak tvůrci ve vybraných regionech chtěli umožnit jediným stiskem dokonce přivolat taxi nebo objednat pizzu.

Ať už je vaše představa jakákoliv, vše si pohodlně nastavíte ve stejnojmenné aplikaci pro smartphony s operačním systémem Android nebo iOS. Samotné tlačítko pak můžete jednoduše umístit do kapsy, nosit na ruce podobně jako chytré hodinky nebo jej pomocí klipsy přichytit prakticky k čemukoliv.

Foto: archív výrobce

Chytré tlačítko Tapdo

Foto: archív výrobce

Chytré tlačítko Tapdo

Aby se tvůrci mohli přesunout do stádia masové výroby, zbývá jim na serveru Kickstarter, který ambiciózní podnikatelé používají k proměně svých snů ve skutečnost, vybrat necelých 130 000 Kč a dovršit tak plné částky, která činí přibližně jeden a čtvrt miliónu korun.

Vzhledem k tomu, že přispívat budou moci lidé ještě celý týden, je velmi pravděpodobné, že nakonec celou částku skutečně vyberou.

Případní zájemci za Tapdo zaplatí v přepočtu 2700 Kč. Tvůrci přitom slibují, že unikátní tlačítka, která chtějí vládnout všem přístrojům, začnou rozesílat už v průběhu září. Právě tehdy se pravděpodobně novinka objeví i ve volném prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám